Go Back   Computer Forums > General Computing > Software and Operating Systems
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-11-2006, 12:34 PM   #11
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 59
Default Re: xp install problems

I hit f5 as mentioned the only options that came up were i 486 and other... I chose i486. Lets see how it goes.
__________________

__________________
1) AMD Athalon 64 Toledo 4400+ X2 + thermaltake big typhoon heatsink/fan, ABIT AN8 SLI x16 socket 939, OCZ powerstream 520w, 1gb Corsair XMS DDR 400, WD 250gb Sata 3.0, XFX 6800XT...NZXT ZERO case
Enix82 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2006, 01:42 PM   #12
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 59
Default Re: xp install problems

Alrighty. For anyone just joining this thread here is what I got. Look at my 1) sig for my comp aspects. Everything is running fine, BIOS detects everything like a charm (proc, mem, etc.). I put the windows xp home edition version 2002. It loads from cd and goes through the usual blue screen installation. I formatted through NFTS and it restarted. It loaded xp installation setup and began, it shortly restarted after that.

It restarted and actually began loading xp, after a short while I got an API error and it restarted. On restart it went further this time and I got to the CoA entry and time entry and after that it restarted. A few times of getting this far it immediately began restarting as soon as the xp installations setup begins again. I began getting different errors at this page, sometimes the blue screen of death, sometimes insufficient system resource but MOSTLY an API error.

I tried switching the mem around in the slots and I even tried different ram that I know is working. All leads to the same restarts. I've booted from cd to enter the xp initial blue screen installation and have reformatted over and over. EVERYTHING LEADS TO WINDOW RESTARTS when it begins to load xp after the initial harddrive blue screen setup.

Thanks to Raffaz keen eye I hit f5 on the blue screen to enter the API setup; however, I only have two options I486 or other. Not working.

Since I have a very new mobo could it be that the version 2002 is not working as it should? THE XP CD IS A LEGIT OEM.

I'm going to load the new bios when I get to work because I am using a laptop with no floppy drive. Is there somewhere I should go to get the correct API settings so I can use the other option?

Getting to my wits end
__________________

__________________
1) AMD Athalon 64 Toledo 4400+ X2 + thermaltake big typhoon heatsink/fan, ABIT AN8 SLI x16 socket 939, OCZ powerstream 520w, 1gb Corsair XMS DDR 400, WD 250gb Sata 3.0, XFX 6800XT...NZXT ZERO case
Enix82 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2006, 05:12 AM   #13
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 59
Default Re: xp install problems

Ok, I give up! I've switched out all cables imaginable. I even tried to load my old HD through an IDE but it wont load windows! ARGH. I made a floppy bios boot and it wont read it. I'm gonna get some professional help from a computer store.
__________________
1) AMD Athalon 64 Toledo 4400+ X2 + thermaltake big typhoon heatsink/fan, ABIT AN8 SLI x16 socket 939, OCZ powerstream 520w, 1gb Corsair XMS DDR 400, WD 250gb Sata 3.0, XFX 6800XT...NZXT ZERO case
Enix82 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2006, 06:57 AM   #14
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: xp install problems

Quote:
Originally Posted by Enix82
Ok, I give up! I've switched out all cables imaginable. I even tried to load my old HD through an IDE but it wont load windows! ARGH. I made a floppy bios boot and it wont read it. I'm gonna get some professional help from a computer store.
One more thing to try, have ya been in touch with ya mobo manufacturer to see if there are any known probs with the board?
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2006, 07:00 AM   #15
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: xp install problems

Take a look here to make sure its all compatable
http://www.abit.com.tw/test_report/F...y%20AN8%20SLI/
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2006, 07:04 AM   #16
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: xp install problems

BIOS update here, dont forget the BIOS loader aswell
http://www.abit-usa.com/products/mb/...es=1&model=275

And heres detailed instructions on how to do it, take care with it tho
http://www.abit-usa.com/downloads/bioshelp.php
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2006, 01:34 PM   #17
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 59
Default Re: xp install problems

Yea, I've got the bios update already. I played around some more in windows xp and I made a smaller 40g partition just for windows and it gave me the option of foratting it to fat32. Amazingly it let me back into the windows installation screen but I eventually got fatal errors...BUT! IT provided me with an error log. The first many erros were fffff 02 and they all started out D:\ blah blah blah. This leads me to believe it is actually a bad cd. The last error I received was specific code 2.

I'm off to the web to research these errors. So after 40'ish system restarts according to bios I think I've learned I have a bad cd. I hope all of those system cycles did not hurt the system.

Raffaz, as usual you rock. Thanks for all of your patience and time. I wish I could give you more rep
__________________
1) AMD Athalon 64 Toledo 4400+ X2 + thermaltake big typhoon heatsink/fan, ABIT AN8 SLI x16 socket 939, OCZ powerstream 520w, 1gb Corsair XMS DDR 400, WD 250gb Sata 3.0, XFX 6800XT...NZXT ZERO case
Enix82 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2006, 04:50 AM   #18
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: xp install problems

No problem mate, if ya need any more help let me know
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0