Go Back   Computer Forums > General Computing > Software and Operating Systems
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-19-2009, 07:30 PM   #1
In Runtime
Join Date: Apr 2007
Posts: 175
Default Vista x64: Explorer.exe Ridiculously High CPU Usage!

Explorer.exe seems to going crazy, especially when I search something in the start menu or open something like regedit or msconfig. It will max out to 100% cpu and stay like that for minutes before settling back down. Any ideas on how I can fix this? I don't have any new startup items or services besides the ones I've always had.

Can anyone help me with this? The problem seems to be getting worse. I tried disabling all non microsoft services and all startup items, but explorer.exe was still maxing out my cpu. I thought it might be the superfetch service, but that wasn't it b/c nothing happened when I disabled that. I just remember that I did install Nero the other day, but none of it's services are running. I also updated my motherboard's bios a couple of days ago, but I don't see why that would have anything to do with it. Any help would be very appreciated.

Nvmd, I finally fixed it. I went to the start menu properties and told it to "don't search for files".
guitardude777 is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 01:36 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0