Go Back   Computer Forums > General Computing > Software and Operating Systems
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-28-2007, 06:05 PM   #1
Fully Optimized
 
dude_56013's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4,262
Default Vista Freezing at "Completing Installation"

Ok..I have crapped myself for three days trying to install vista ultimate and it just keeps freezing at "completing installation" which is the last step to the process. It's really bugging me ...i've been to multiple forums, googled it a billion times and nothing...and it seems like its not just me either...lots of other people as well...here's what i have tried

1) Normal install - freezes at "completing install"
2) Normal install with a different vista ultimate dvd - same outcome
3) Downloaded sata drivers (as this seems to be the problem in all forums) for vista x64 version from nvidia...vista won't find them during install at "load drivers" screen...
4) Tried to use a difference chipset driver just for sh!ts and giggles but to no avail as well

Here's what I'm not going to try
1) I'm not reformatting my entire HDD bc my XP and my files are on it..my 'future' vista space has its own partition already right after the xp partition
2) I'm not switching my BIOS from AHCI to ATA because A)it's a speed decrease and B)I don't even see that in my BIOS
3) And I would really not like to upgrade my BIOS, A)I don't plan to overclock B) I don't have a floppy so a bootable CD would be a pain unless anyone knows of a way to do it through windows xp and C)I don't plan on having a 800 dollar paperweight if something goes wrong while flashing my bios...

I have a 320GB Seagate HDD and my Mobo is an Asus P5N-E 650 SLI

Am I not looking for the correct drivers? If not, will someone please help me out....thanks in advance

OH and one more thing, i'm quite positive it has to do with SATA drivers because although it see the partitions in the beginning of the install, vista starts to dump its data files into my first partion, xp, because i don't think it really "sees" the others....just a guess...
__________________

__________________
Intel Core i7-2600K @ 3.4GHz || GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3 || Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 || EVGA GeForce GTX 480 || Samsung EVO 256GB SSD
my feet get cold and that gives me diarrhea sometimes - Smart_Guy
dude_56013 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2007, 06:27 PM   #2
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 57
Send a message via MSN to h4x0rInSilence
Lightbulb Re: Vista Freezing at "Completing Installation"

I dont think sata driver r the issue ... I think its a matter of time ... Try waiting a little longer or try installing on a different partition
__________________

h4x0rInSilence is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2007, 09:48 PM   #3
Fully Optimized
 
dude_56013's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4,262
Default Re: Vista Freezing at "Completing Installation"

i've waited for 18 hours on several attempts
__________________
Intel Core i7-2600K @ 3.4GHz || GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3 || Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 || EVGA GeForce GTX 480 || Samsung EVO 256GB SSD
my feet get cold and that gives me diarrhea sometimes - Smart_Guy
dude_56013 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2007, 05:17 AM   #4
Bogan
 
Neodude112320's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 8,471
Send a message via MSN to Neodude112320
Default Re: Vista Freezing at "Completing Installation"

maybe its the disc?
__________________
Desktop:BitFenix Survivor~Gigabyte GA-P67A-UD3R~ i7 2600K @ 4hz~AMD 6870 1GB~12gb Team Elite DDR3 1333~3xWD In RAID5~W7 Ult
Laptop:Alienware M11x~ i7-2637M 1.7GHz~16GB 1333MHz DDR3~GeForce GT 540M~W7 Ult
Neodude112320 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2007, 10:16 AM   #5
Fully Optimized
 
Bahawolf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United States
Posts: 2,604
Default Re: Vista Freezing at "Completing Installation"

If the drive works for your XP partition, I don't see why it wouldn't work for Vista.

If it doesn't detect the drive though, during the 'load drivers' screen.. thats a problem that needs to be addressed.
Bahawolf is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0