Go Back   Computer Forums > General Computing > Software and Operating Systems
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-21-2011, 11:51 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 7
Lightbulb USB Ports not working after upgraded to W7

Hey, Im new to the forums, i got a question. Ok my laptop came equipped with Windows Vista Home Premium (It also has a Windows Vista Sticker on the laptop itself), i upgraded to Windows 7 Home Premium, my usb ports were working at first ( 3-5 weeks), then all of sudden they stopped, i know there not blown because i can plug in my camera and transfer photos, it doesnt auto detect the camera though, i have to plug it in and turn on the power button on the camera for it to detect it, but things such as my Thumb Drives,MP3,ect, doesnt even gets recognized when i plug them in. Now im using Windows XP Home Edition SP2 and still the same thing, and i cant even upgrade to SP3, Now im thinking i should go back to Vista, because im thinking that my pc was designed to work smoothly on Vista. What could be the problem? thanks!
__________________

ThaHustla is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2011, 12:14 AM   #2
7D8
In Runtime
 
7D8's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 209
Default Re: USB Ports not working after upgraded to W7

It seems like they are working, but you may have auto-start disabled, or something like that.

When you plug in you USB, and then go to Windows Explorer (or My Computer), do you see the drives there?
__________________

7D8 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2011, 12:16 AM   #3
Solid State Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 7
Default Re: USB Ports not working after upgraded to W7

yes , only for the camera though, when i plug in my thumb drive or MP3 or phone nothing happens or shows up
ThaHustla is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2011, 12:18 AM   #4
7D8
In Runtime
 
7D8's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 209
Default Re: USB Ports not working after upgraded to W7

oh, what about this:
Quote:
Originally Posted by tomek View Post
When you plug in you USB, and then go to Windows Explorer (or My Computer), do you see the drives there?
7D8 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2011, 12:23 AM   #5
Solid State Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 7
Default Re: USB Ports not working after upgraded to W7

I plugged in my camera, nothing happened, next i turned on the camera and thats when the pc detected it and the drive showed up in "My Computer". Now i just stuck in my usb flash drive and nothing happened, the light didnt come on or anything, the drive is not showing in "My computer" neither, same thing happens with other devices accept my camra
ThaHustla is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2011, 07:06 AM   #6
JCB
Daemon Poster
 
JCB's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,302
Default Re: USB Ports not working after upgraded to W7

does the USB drive work in another computer ? Maybe the USB drive is faulty ?
JCB is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2011, 08:39 AM   #7
Solid State Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 7
Default Re: USB Ports not working after upgraded to W7

Quote:
Originally Posted by JCB View Post
does the USB drive work in another computer ? Maybe the USB drive is faulty ?
Yes, they all work good in other PCs, below is the behavior:

Other PCs:

- Camera ( soon as i stick it in the pc detects it without haing to turn the power button on)
- Thumb drive ( the pc automatically detects it and opens the navigation to its folders,files,ect.)
- Mp3 (Automatically gets detected and opens navigation for folders,files,ect.)

My Pc:

- Camera ( Have to turn on the power after plugging it in order for windows to detect it)
- Thumb drive ( Completely does nothing, no light, no detecton sound from pc, drive doesnt show up, nothing
- Mp3 (Same behavior as thumb drive and any other device)
ThaHustla is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2011, 12:42 PM   #8
Fully Optimized
 
~Darkseeker~'s Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Welwyn Garden City, United Kingdom
Posts: 2,494
Default Re: USB Ports not working after upgraded to W7

This happened to me after my PC lost power (power failure) during Motherboard driver installation.

various usb drivers were corrupted and i had to reinstall.
__________________
EVGA SLI Micro Z68 // Intel i5-2500k @ 4.4GHz // 8GB Corsair Vengeance 1866MHz // Overclocked ASUS GTX 660 Ti // Corsair Carbide SPEC-03 // Kingston Hyper-X 120GB // 2TB WD Green + 500GB WD Black
#JC4PM
~Darkseeker~ is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2011, 10:35 PM   #9
Fully Optimized
 
strollin's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: USA
Posts: 1,943
Default Re: USB Ports not working after upgraded to W7

Do you see any yellow ! icons in Device Manager, especially under the "Universal Serial Bus controllers" section? My guess is that you need to install or reinstall those drivers. What brand/model is your laptop?
strollin is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2011, 08:17 AM   #10
Solid State Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 7
Default Re: USB Ports not working after upgraded to W7

Quote:
Originally Posted by strollin View Post
Do you see any yellow ! icons in Device Manager, especially under the "Universal Serial Bus controllers" section? My guess is that you need to install or reinstall those drivers. What brand/model is your laptop?
No yellow markers in device manager, and i have a Toshiba Satellite L305D-S5868 (4GB ram). SN: After doing some brainstorming im now thinking there acting funny is because i have a bad battery (The Battery Icon in the tray has a red x on it while charger is in, and it also doesnt stay alive that long when the charger is out, Windows 7 says "There is a problem with your battery, so your computer might shut down suddenly", although it doesnt shut down when the ac adapter is in. Are USB 2.0 powered through the battery?
Sorry if im confusing anyone...
__________________

ThaHustla is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0