Go Back   Computer Forums > General Computing > Software and Operating Systems
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-15-2006, 06:46 PM   #1
Solid State Member
Join Date: Oct 2006
Posts: 6
Default Several problems

I've been on forums such as this before, and realize I should do a 'search' for my problem before posting, but I wouldn't know what to type in the 'search' field to even begin looking.

Background - Dell 8250, Windows XP

Problem 1 - When I open my profile, my desktop comes up, but then the screen goes black, stays black for about 5 seconds, then comes back on, with icons, etc. (My wifes profile just comes up, and voila, she's good to go.) The icons in my quicklaunch toolbar come up, but the icons are jumbled randomly. One day Nero looks like OE, another day, it looks like another program icon.

Problem 2 - When I go into some programs (MS money, for instance), the colors and screen gets weird, kinda like the way the producers made the screen look in the movie 'Wolfin' (remember that, like the viewer was looking through the eyes of the wolf?). The program seems to run ok, but something is not right.

It seems like an intermediate .bat file someplace is corrupt, and I'm no stranger to using the command prompt, but I'm not that familiar with Windows to go experimenting.

Any ideas?


bbud is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2006, 11:22 PM   #2
Daemon Poster
pctechmike's Avatar
Join Date: Jan 2006
Posts: 836
Send a message via AIM to pctechmike Send a message via MSN to pctechmike
Default Re: Several problems

It sounds like you have a corrupt profile on your computer. When Windows loads your profile, it's having problems with it, which indicates why you're getting the black screen momentarily, and then other programs are not acting right. A quick fix- create another profile on your computer, and see if it does the same thing. If it does it then, try using a different name- if it does it then, you have a Windows issue, and not a profile issue. Do a search on Microsofts Web site for "corrupt xp profile" and see what you get- if you still have problems, post back, and we'll see what we can do.

Note: If you wanted to search for this issue in the forum, you might just say "XP Profile" or something closely related.

Please Add To My Rep If I Helped You
pctechmike is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2006, 09:04 AM   #3
Solid State Member
Join Date: Oct 2006
Posts: 6
Default Re: Several problems

Thanks Michael - that gives me a place to start. I'll let you know how it goes.
bbud is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2006, 11:55 AM   #4
Golden Master
freestyler105's Avatar
Join Date: Sep 2006
Posts: 7,883
Default Re: Several problems

If you're not getting any results, check out this article about how to copy over settings from a corrupted user to a new one.

C2D E6600 | 4GB DDR2-800 | 9800GTX+ | Asus P5B-E | 150GB Raptor | 320GB 7200.10 | 750W Xigmatek PSU
freestyler105 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2006, 12:50 PM   #5
Solid State Member
Join Date: Oct 2006
Posts: 6
Default Re: Several problems

Well, it looks like a new profile solved the problem. Programs, etc load alot faster, no black screen, etc.

thanks for the tips.

bbud is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 11:32 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0