Go Back   Computer Forums > General Computing > Software and Operating Systems
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-13-2009, 03:12 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
Default Safe mode is not working.

Hi Everyone,

For about two days i have a problem with my dell, for some add reason it would not let me see the safe mode options. I keep pressing F8 and the only options it displays are F2-setup and F12-boot menu.
The main reason i'm doing this is because my dumba** disabled both user accounts on this computer and now i'm not able to log in windows. the system loads to a point where i have to select user account to log in but there are no icons there to select. at that point I tried alt-control-del and it does takes me to log in screen but when i enter my administrator and the password it tells me that this account is disable and i should contact my administrator, and if i try to do it again the screen freezes and i have to reboot. Also i tried to enable the administrator account in the recovery console, but the NET command is disabled. Please let me know if someone can really help me. THANKS
__________________

skalpce is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2009, 04:03 PM   #2
Daemon Poster
 
Dodge1970's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 595
Default Re: Safe mode is not working.

Which version of Windows? That would be a help here. With XP that would be a repair install since you can't reach the safe mode /command prompt only option to start the system restore there.

With Vista the option to use the restore points is seen in the repair tools if you have a recovery disk. If Dell was too cheap to provide one when you bought it new try the recovery disk images you can download for repair at http://neosmart.net/blog/2008/window...disc-download/

That will only work for the repair tools since you can't reinstall Windows with it. But the system restore might swing you back enough to see the icons restored along with the accounts.
__________________

Dodge1970 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 02:49 PM   #3
Beta Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
Default Re: Safe mode is not working.

thanks for the reply i have Win XP Pro.
skalpce is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 06:14 PM   #4
Daemon Poster
 
Dodge1970's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 595
Default Re: Safe mode is not working.

Time for a repair install then. http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm

You could try manually restoring the registry by the lengthy method outlined at http://support.microsoft.com/kb/307545

I don't know if this will help for deleted user accounts. http://support.microsoft.com/kb/840001

Your last option of course is usually the less preferred full system recovery starting off fresh all over again which I'm sure you don't want unless being the last resort option there.
Dodge1970 is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2009, 07:26 AM   #5
BSOD
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 10
Default Re: Safe mode is not working.

I agree with the above post.
Imanuel4u is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2009, 08:57 AM   #6
Golden Master
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 8,632
Send a message via AIM to dude_se Send a message via MSN to dude_se
Default Re: Safe mode is not working.

easiest way would be a repair install like said above. doesnt take very long.
i still dont see how you disabled all accounts. i dont think thats even possible. hmmm.
__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2009, 06:22 PM   #7
Daemon Poster
 
Dodge1970's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 595
Default Re: Safe mode is not working.

With a repair install likely seeing a new admin account you should be able to either repair or delete the two problem accounts to see new ones created as replacements. It's a nuisance but a way out of a mess you seem to be in.
__________________

Dodge1970 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0