Go Back   Computer Forums > General Computing > Software and Operating Systems
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-13-2005, 11:58 AM   #1
Beta Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5
Default I dont know where els to post this but I need help bad

I just put together a new computer and it starts up and everything. The first couple times I started it up to install windows and everything after like a min everything shut off and it was making this clicking noise. So i turned it off and restarted a few times but the same thing happened. Then my friend who is better at computers than me tryed reseting the bios or something and moving jumpers around or what ever he did and the only thing that did was made the temp go down like 20 degrees and made it so it took longer for it to shut off. But all it does know is when i put in the windows cd to install it the blue windows screen comes up and it says that its scanning or what ever know it shuts off. So please someone help me.
__________________

EvrikDruvo is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2005, 12:48 PM   #2
Fully Optimized
 
UK31337's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,776
Default

The clicking noise and Windows going to the blue screen suggests HDD failure, but I'm no expert.

What exactly does the Windows scan try to look for? Is it scanning your hard drive or the Windows installation CD?
__________________

__________________
Master of common sense. If you don't like it, stop reading.
UK31337 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2005, 12:52 PM   #3
Beta Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5
Default

Oh im sorry I should have explained better Its not going to a blue windows failur screen it going to the blue windows screen for instalkling windows to my hard drive because its a new computer. And then after that it just shuts off. Could it not have enough power or overheating? It is only running at like 110 degrees.
EvrikDruvo is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2005, 03:04 PM   #4
BSOD
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,734
Default Re: I dont know where els to post this but I need help bad

110 degrees Celsius??? That's way too hot. It is almost definitely shutting down from overheating. Something's wrong.

You should completely remove and reinstall the heatsink/fan assembly. Make sure you're using thermal paste properly, and make sure the heatsink is seated correctly and securely.

Also make sure that the CPU fan is running when you turn it on. If it isn't, SHUT IT DOWN IMMEDIATELY! Make sure the fan is plugged into the proper fan connection on the motherboard.
catalyst is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2005, 03:17 PM   #5
Beta Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5
Default

No 110 F The heatsink and fan is installed proporly and the fan doesnt shut down when i start.
EvrikDruvo is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2005, 03:20 PM   #6
BSOD
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,734
Default Re: I dont know where els to post this but I need help bad

Okay, that's not bad. Does it always shut down at the same point in the installation? If so, what point? There might be a hardware problem somewhere. Also, check your BIOS for shutdown temps and shutdown idle times.
catalyst is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2005, 03:23 PM   #7
Beta Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5
Default

I am not to sure but I am pretty sure it shuts down at the same point in the installation but im not sure what that point is
EvrikDruvo is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2005, 06:05 PM   #8
In Runtime
 
elmonomalo's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 307
Default

what power supply and heatsink are you using? The power supply if low quality can cause errors as well as the cpu causing the overheating issue.

also if you can post you exact specs.
__________________
"Power never takes a back step - only in the face of more power
-Malcolm X
elmonomalo is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2005, 06:17 PM   #9
Fully Optimized
 
Dishdog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,801
Default Re: I dont know where els to post this but I need help bad

open up your case and wait for the clicking sound. where is it coming from(what peice of hardware) also try just turning it on but don't try to install windows and see if it still shuts down.
__________________
CPU-Intel Pentium 4 630 3.0Ghz / 2MB Cache ~~OS Windows XP SP2
MOBO-Gigabyte 8I915P Duo Pro Intel Socket 775 (PCI-E)~~HDD-Western Digital 160GB(SATA)
PSU-Aspire 500W ATX~~RAM-1GB PC3200 DDR SDRAM (512x2 Dual Channel)
GPU-MSI GeForce 6600 GT(PCI Express)~~Monitor Viewsonic VA902B 19" 8ms~~ ATI TV Wonder Pro (TV Tuner)
~~Still to come~~: eVGA e-GeForce 7800 GT
Dishdog is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2005, 04:29 PM   #10
Beta Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5
Default

well my computer was overheating but I fixed that problem now the problem is windows. Whenever I go threw that first setup of windows and my computer restarts and the windows ex screen comes up that little blue scrolling bar at the bottem freezes and nothing happens.
__________________

EvrikDruvo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0