Go Back   Computer Forums > General Computing > Software and Operating Systems
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-07-2011, 12:37 PM   #1
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Game.exe not running

I am trying to play an MMO and when I start the client the Game.exe process starts in the task manager, but it does not run the game. It just hangs there. The game sits at a "loading" splash screen and won't move.

I've uninstalled and reinstalled the game with the same results. I don't know where to go next? Any ideas?
__________________

__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2011, 12:40 PM   #2
..m.0,0.m..
Site Team
 
iPwn's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: USA
Posts: 3,870
Default Re: Game.exe not running

What game?
System Specs? (OS/Vid Card)
__________________

__________________
Me: You'd think as the dominant species we wouldn't be so effing stupid.
J: We're just intelligent enough to be completely effing stupid.
iPwn is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2011, 01:41 PM   #3
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Re: Game.exe not running

It's a private server of Tales of Pirates. It's working on all my friends computers. Tried it on several computers, didn't work on any of them. Similar specs, all 1Gb - 2Gb RAM, just on-board graphics. The game doesn't require any high end (or barely middle-of-the-road) components. It's XP. It was working before, didn't play for about a week or so, and now it won't work. I think perhaps it has to do more with an Internet Filter that's in place where I'm playing and less with the computer but I was looking for suggestion from someone in case it was something simple before I started messing with the filter stuff.
__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2011, 02:49 PM   #4
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Re: Game.exe not running

I fixed it. I started ending all the processes in task manager that I wasn't sure what they were for (or if I knew what they were for and didn't need it running). Turns out there were 2 services called FogTray.exe and Fogservice.exe that were preventing the game from starting. I ended those two services and the game popped right open and I was able to login.
__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0