Go Back   Computer Forums > General Computing > Software and Operating Systems
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-09-2016, 06:35 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Czech Republic
Posts: 63
Default Flash player is having lags while playing video at times

Hello,

i just seen that im playing an online video in flash player 20.0.0.286

and some times it froze for a second or like that. it is not video record issue, because also time counter frozen.

Im using System explorer and in Tray i see CPU usage graph and there is plenty of free CPU. ALso i see RAM, HDD graph and it looks all OK.

So not sure where can be issue?
__________________

postcd is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2016, 02:48 AM   #2
BSOD
 
Join Date: Feb 2016
Location: US
Posts: 963
Default Re: Flash player is having lags while playing video at times

It could have been buffering(loading data into a buffer to be played by the player when the stream does not keep up with the play speed) its usually caused by slow or bottlenecked internet connection. What is your download speed? What other things were using the same connection at the time? It can also be caused by a large number of clients accessing the server at the same time, depending on the bandwidth they have for it.
If possible, download the video instead of streaming it and see if it still has the same lag when played back.
__________________

Technician is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2016, 03:54 AM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Czech Republic
Posts: 63
Default Re: Flash player is having lags while playing video at times

downloaded video does not have lag, that internet connection issue is possible
it would be strange if buffering would cause the lag even when that part of video im playing is already downloaded. i waited minutes. and next day happen same thing with lags on same video.

so i opened another video and waited until whole video got pre-loaded, but still there was at least 2 lags for 30 seconds playback when video stuck for a 500-1100ms, so not sure if this lag is because of buffering. again i had cpu load graph in my system tray and load was minimal, no spike
postcd is offline   Reply With Quote
Reply

« Help! | Help »
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0