Go Back   Computer Forums > General Computing > Software and Operating Systems
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-23-2008, 01:28 PM   #1
Fully Optimized
 
spywarebanisher's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,135
Default explorer.exe missing

on the xp computer i have, under the processes tab of the task manager, there is explorer.exe, but i always disappears and comes back every so 7 seconds. i checkd event viewer, and the error was

the shell stopped unexpectedly and explorer.exe was restarted.
HELP?

the start menu and the desktop icons disappear btw since there part of explorer.exe.

i can live with this, but im trying to sell this computer off and the customer wont buy it if its like this.
__________________

__________________
amd athlon x2 4800+ 2.5ghz / 4gb ddr2 800mhz mushkin/ ZOTAC 8600gt 256mb / 320gb HDD 7200RPM / 250 watt psu
spywarebanisher is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 03:47 PM   #2
Baseband Member
 
jonny912's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 80
Send a message via MSN to jonny912
Default Re: explorer.exe missing

I also had this problem, but it was due to installing Visual Studio 2008, and I was forced to reinstall XP. My advice would either be to reinstall or try uninstalling any recent programs you have installed.
__________________

__________________
Computers are like air conditioners, they break when you open windows.
jonny912 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 05:16 PM   #3
Fully Optimized
 
spywarebanisher's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,135
Default Re: explorer.exe missing

thanks for the reply but i didnt install anything in particular.
__________________
amd athlon x2 4800+ 2.5ghz / 4gb ddr2 800mhz mushkin/ ZOTAC 8600gt 256mb / 320gb HDD 7200RPM / 250 watt psu
spywarebanisher is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 05:55 PM   #4
Baseband Member
 
jonny912's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 80
Send a message via MSN to jonny912
Default Re: explorer.exe missing

Are you running any services that might potentially interact with explorer.exe, such as VNC server or perhaps some shell addons?
__________________
Computers are like air conditioners, they break when you open windows.
jonny912 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2008, 04:31 PM   #5
Fully Optimized
 
spywarebanisher's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,135
Default Re: explorer.exe missing

nope. i cant find vnc server in services.msc and its not the shell addons
__________________
amd athlon x2 4800+ 2.5ghz / 4gb ddr2 800mhz mushkin/ ZOTAC 8600gt 256mb / 320gb HDD 7200RPM / 250 watt psu
spywarebanisher is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2008, 04:56 PM   #6
The Candyman
 
~mr mixx~'s Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 11,310
Default Re: explorer.exe missing

do you have the xp cd's ? if so just do a repair on windows
__________________
" Let the music move you "
~mr mixx~ is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2008, 05:51 PM   #7
Fully Optimized
 
spywarebanisher's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,135
Default Re: explorer.exe missing

Quote:
Originally Posted by ~mr mixx~ View Post
do you have the xp cd's ? if so just do a repair on windows
i wud do that if i had them. i dont have my xp cds
__________________
amd athlon x2 4800+ 2.5ghz / 4gb ddr2 800mhz mushkin/ ZOTAC 8600gt 256mb / 320gb HDD 7200RPM / 250 watt psu
spywarebanisher is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2008, 03:45 PM   #8
Golden Master
 
freestyler105's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7,883
Default Re: explorer.exe missing

If you're selling the computer, you should have a clean Windows install on there anyway...
__________________
C2D E6600 | 4GB DDR2-800 | 9800GTX+ | Asus P5B-E | 150GB Raptor | 320GB 7200.10 | 750W Xigmatek PSU
freestyler105 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 12:57 PM   #9
Fully Optimized
 
spywarebanisher's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,135
Default Re: explorer.exe missing

yea i had to borrow my friends cd in the end...
__________________

__________________
amd athlon x2 4800+ 2.5ghz / 4gb ddr2 800mhz mushkin/ ZOTAC 8600gt 256mb / 320gb HDD 7200RPM / 250 watt psu
spywarebanisher is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0