Go Back   Computer Forums > General Computing > Software and Operating Systems
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-22-2011, 11:44 PM   #1
Fully Optimized
 
mikee286's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,130
Default ethernet adapter not working on laptop after windows 7 upgrade

I just installed windows 7 for someone on their laptop and now the ethernet adapter won't recognize that there is anything plugged in and in device manager it says device cannot start code 10

The laptop model is HP pavillion DV 6636nr. I am stumped as to what to do. And there are other things showing errors in device manager too (coprocessor)
Windows update has all updates and still not working

On its an nvidia nforce networking controller
Need help fast she wants her laptop back fixed real soon.



Uploaded with ImageShack.us
__________________

__________________
AMD Phenom II x6 1045T @ 2.7 Ghz, 8Gb Corsair Vengeance Ram, crucial M500 240GB SSD, 500GB WD
1.5 TB Seagate, XFX Radeon 6670 1Gb GDDR5, Windows 7 Professional 64bit
mikee286 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 05:55 AM   #2
Fully Optimized
 
BikerEcho's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Denmark
Posts: 4,013
Default Re: ethernet adapter not working on laptop after windows 7 upgrade

so you are saying you have just updated it?
so you have internet? then what is the problem. she hardly knows anything about computers anyway.

you have tryed to download the drivers manual right?

sometimes windows 7 dont find all drivers.
if you are on the internet it might be the case that it is useing the wrong driver. i have once tryed that a wireless net card used a driver from a simulare card.
it could go on internet, but you had to press reparere on the connection first every time you turn it on. the correct driver fixed that problem AND the yallow warning sign was gone.
__________________

__________________
MOBO: Asus Maximus 6 Hero - GPU: Gigabyte GTX 980ti xtreme - CPU: I7-4770K - PSU: Corsair AX760
RAM: Corsair Vantage 2x4GB - SSD: Samsung 840 EVO 512 + LiteOn LCS-256 - Case: NZXT H440
BikerEcho is online now   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 07:08 AM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 25
Default Re: ethernet adapter not working on laptop after windows 7 upgrade

A Friend of mine had basicly the same issue, it worked after he reinstalled Windows (if that is an option)

But i would (as EchoNatek allready said, try to find the correct driver and install it).
Snake57 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 08:01 AM   #4
Fully Optimized
 
mikee286's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,130
Default Re: ethernet adapter not working on laptop after windows 7 upgrade

I have wifi in my room but she need ethernet I'm going to look for the right driver but I checked hp and they only xp drivers

Ok I got the ethernet to work but the internet icon always has an exclamation mark and claims there is no internet I am doing the diagnose network problems thing but it never finishes I have to stop it after a while. This is really starting to P*** me off
__________________
AMD Phenom II x6 1045T @ 2.7 Ghz, 8Gb Corsair Vengeance Ram, crucial M500 240GB SSD, 500GB WD
1.5 TB Seagate, XFX Radeon 6670 1Gb GDDR5, Windows 7 Professional 64bit
mikee286 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 08:42 AM   #5
Fully Optimized
 
BikerEcho's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Denmark
Posts: 4,013
Default Re: ethernet adapter not working on laptop after windows 7 upgrade

yeah that is a problem. but if HP dont make the drivers for windows 7, then i realy dont know what to do.
i think your friend should be happy that you just gave her windows 7 and she needs to live with it. if i know unknowledge girls right then they dont care about a little yellow triangle.
__________________
MOBO: Asus Maximus 6 Hero - GPU: Gigabyte GTX 980ti xtreme - CPU: I7-4770K - PSU: Corsair AX760
RAM: Corsair Vantage 2x4GB - SSD: Samsung 840 EVO 512 + LiteOn LCS-256 - Case: NZXT H440
BikerEcho is online now   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 09:10 AM   #6
Fully Optimized
 
mikee286's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,130
Default Re: ethernet adapter not working on laptop after windows 7 upgrade

WEll there is the little yellow triangle and the absence of internet through the ethernet port
__________________
AMD Phenom II x6 1045T @ 2.7 Ghz, 8Gb Corsair Vengeance Ram, crucial M500 240GB SSD, 500GB WD
1.5 TB Seagate, XFX Radeon 6670 1Gb GDDR5, Windows 7 Professional 64bit
mikee286 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 09:20 AM   #7
..m.0,0.m..
Site Team
 
iPwn's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: USA
Posts: 3,870
Default Re: ethernet adapter not working on laptop after windows 7 upgrade

Try going here and then downloading the Chipset drivers. It's set to Vista 64 bit so you may need to change to regular vista.
__________________
Me: You'd think as the dominant species we wouldn't be so effing stupid.
J: We're just intelligent enough to be completely effing stupid.
iPwn is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 09:33 AM   #8
Fully Optimized
 
mikee286's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,130
Default Re: ethernet adapter not working on laptop after windows 7 upgrade

I used the 32 bit file it says winvista32bit in the name.
__________________
AMD Phenom II x6 1045T @ 2.7 Ghz, 8Gb Corsair Vengeance Ram, crucial M500 240GB SSD, 500GB WD
1.5 TB Seagate, XFX Radeon 6670 1Gb GDDR5, Windows 7 Professional 64bit
mikee286 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 10:17 AM   #9
..m.0,0.m..
Site Team
 
iPwn's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: USA
Posts: 3,870
Default Re: ethernet adapter not working on laptop after windows 7 upgrade

Go on...
__________________
Me: You'd think as the dominant species we wouldn't be so effing stupid.
J: We're just intelligent enough to be completely effing stupid.
iPwn is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 10:42 AM   #10
Fully Optimized
 
mikee286's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,130
Default Re: ethernet adapter not working on laptop after windows 7 upgrade

I downloaded a driver for the nforce chipsets in the computer which does video and network adapters and other stuff but no luck there either
__________________

__________________
AMD Phenom II x6 1045T @ 2.7 Ghz, 8Gb Corsair Vengeance Ram, crucial M500 240GB SSD, 500GB WD
1.5 TB Seagate, XFX Radeon 6670 1Gb GDDR5, Windows 7 Professional 64bit
mikee286 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0