Go Back   Computer Forums > General Computing > Software and Operating Systems
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-10-2013, 01:47 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Default Booting

Can someone help me please? I recently bought 2gb of geil PC2-8500 ram (1gb each) I've tried to boot up the pc and it worked for a couple of days. Now here comes the fun part. It's currently stopped working, I can get to the windows repair screen (sometimes as it picks and chooses) but most of the time I'm stuck where it says verifying dmi, can anybody shed some light on how I can get my computer to boot again as I'm getting frustrated with it :/ it's been stuck on this screen for the last hour!

image-197079866.jpg
__________________

tiggz133 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 02:38 PM   #2
Wizard of Wires
 
setishock's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Not sure
Posts: 10,030
Default Re: Booting

What mother board is it?
__________________

setishock is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 06:11 AM   #3
Solid State Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Default

The motherboard is a Foxconn N15235
tiggz133 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 08:29 AM   #4
In Runtime
 
tj107us's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 332
Default

What was the old ram you had it it? Have you tried to install the old ram back to see if it boots up?
__________________
Intel Core I7 930 OCed to 3.5Ghz
ASUS P6X58D-E Motherboard
(3x4Gb) of Kingston 1333Mhz RAM
Corsair 950 Watt PSU
Corsair H70 Cooler
ATI (AMD) 5770 GPU
WD 1Tb black HDD
WD 500Gb black HDD
All in a Cooler Master HAF 932 Case
tj107us is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 09:09 AM   #5
Solid State Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Default

I have tried the old ram and it still won't boot.

---------- Post added at 02:09 PM ---------- Previous post was at 02:04 PM ----------

Now when I boot I get power to all the fans but I don't get the beeping sound
tiggz133 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 12:44 PM   #6
In Runtime
 
tj107us's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 332
Default Re: Booting

Have you tried taking out the CMOS battery on the MB and unplug the computer and hold down the power button to reset the CMOS? Does it slow the POST screen?
__________________
Intel Core I7 930 OCed to 3.5Ghz
ASUS P6X58D-E Motherboard
(3x4Gb) of Kingston 1333Mhz RAM
Corsair 950 Watt PSU
Corsair H70 Cooler
ATI (AMD) 5770 GPU
WD 1Tb black HDD
WD 500Gb black HDD
All in a Cooler Master HAF 932 Case
tj107us is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 12:52 PM   #7
Solid State Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Default

Yeah I've tried that, to be honest I think the motherboard has given up
tiggz133 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 12:56 PM   #8
In Runtime
 
tj107us's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 332
Default

Yeah if it isnt posting and you have reseted cmos then id say your right. Is it still in warranty?
__________________
Intel Core I7 930 OCed to 3.5Ghz
ASUS P6X58D-E Motherboard
(3x4Gb) of Kingston 1333Mhz RAM
Corsair 950 Watt PSU
Corsair H70 Cooler
ATI (AMD) 5770 GPU
WD 1Tb black HDD
WD 500Gb black HDD
All in a Cooler Master HAF 932 Case
tj107us is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 01:08 PM   #9
Solid State Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Default

Nope, but I was looking at getting an upgrade so no big deal. What's the best motherboard to get if I'm gaming?
tiggz133 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 08:41 AM   #10
In Runtime
 
tj107us's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 332
Default

What is your price range?
__________________

__________________
Intel Core I7 930 OCed to 3.5Ghz
ASUS P6X58D-E Motherboard
(3x4Gb) of Kingston 1333Mhz RAM
Corsair 950 Watt PSU
Corsair H70 Cooler
ATI (AMD) 5770 GPU
WD 1Tb black HDD
WD 500Gb black HDD
All in a Cooler Master HAF 932 Case
tj107us is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0