Go Back   Computer Forums > General Computing > Software and Operating Systems
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-02-2008, 06:45 PM   #41
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 33
Default Re: bios update

ok well i just started up the computer and started everest home and CPUz and they both showed 1.20v then about 2 minutes later they both show 2.256v so i dont kno wats the go with that.

yer i turned the fans around and every thing droped apart from the cpu. my gpu is reading 40c now and im pretty sure it was reading around 45-50c, even my hdd's have droped heaps
__________________

muzza is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 07:42 PM   #42
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: bios update

I'm asking some mates about the 2.256V issue, it must be a bios setting that is incorrect, a couple of people I've talked to have said the voltage is either an incorrect reading or something is seriously amiss.

Have you reset the bios to defaults, as in cleared the cmos?
__________________

__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 11:32 PM   #43
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 33
Default Re: bios update

yer iv talked to some people and they said it is basically impossible to get such a high reading. but since both programs show it, its really weird.

im not really sure how to reset it to the default, but il have to spec it now and il get back to ya.
muzza is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 07:53 PM   #44
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: bios update

Apparently people experience it to differing degrees when overclocking but no one I've talked to has seen figures like yours.

Are you overclocked?

Also to clear the cmos you need to use the jumper, if you look in the manual, section 2 page 3 there is a picture of the board, at the bottom right hand corner between the cmos battery and the 4MB bios chip is the CLRTC jumper, instructions on which pins to short will be in the manual.

I wouldn't bother resetting the cmos at this stage, just back off any overclock and see if the voltage returns a more normal reading under load.

I believe it is just an error in cpuz like I get with my pc and Intel Burn Test, IBT reads my cpu as 5.0GHz when it is running at 500MHz FSB x 8 multi because it doesn't have the funtionality to read the lowered multiplier in conjunction with the FSB so it assumes the multi is the default 10 ergo 5.0GHz (500MHz FSB x 10 Multi = 5.0GHz.)
__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 08:02 PM   #45
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 33
Default Re: bios update

nope haven't overclocked anything
muzza is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 10:40 PM   #46
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: bios update

What temps are you getting under load now then?
__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2008, 05:28 AM   #47
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 33
Default Re: bios update

i cleared the cmos, i ran prime95 for about 25 min just to see the temps and i didnt see it past 80c so its a bit better id think. but for the freezing i havnt tested yet so il give that a go now.

*edit* still restarting grrrr
__________________

muzza is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0