Go Back   Computer Forums > General Computing > Software and Operating Systems
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-19-2014, 01:43 PM   #1
In Runtime
 
emperor76's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: United Kingdom
Posts: 346
Default Avast install problems

Hi all, I decided to upgrade to windows 8, but upon trying to install Avast I was confronted by a message containing the following: the stub cannot run installer/updater executable windows 8 avast, this worked fine on windows 7, are there any known problems with Avast and Windows 8?
__________________

__________________
Corsair Carbide spec 3 * Gigabyte Socket 1151 * Intel I5 7600k 3.8ghz * 16gb Corsair Vengeance DDR4 2133mhz * Corsair CX750 * 2gb Asus Nvidia GeForce GTX 960 Strix * 1TB internal Samsung spinpoint * Windows 10 home
emperor76 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2014, 09:14 PM   #2
The Candyman
 
~mr mixx~'s Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 11,310
Default Re: Avast install problems

Not sure why it wouldn't install on Windows 8. I would go to the Avast web site and search if they have a version for Windows 8.
__________________

__________________
" Let the music move you "
~mr mixx~ is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2014, 09:16 AM   #3
In Runtime
 
emperor76's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: United Kingdom
Posts: 346
Default Re: Avast install problems

I tried AVG which also didn't work, I heard defender can cause issue's, so I tried to turn it off, but for some reason defender wouldn't even open, I also found a yahoo search in my prpgrams which after deletion kept re-appearing after re-start, much like the conduit problem I had a while ago, which I had to delete entries in the registry to stop it re-installing, it worked here as well, but it still didn't solve my problem, so I reformatted, I still don't know what caused the problem, but it works now.
__________________
Corsair Carbide spec 3 * Gigabyte Socket 1151 * Intel I5 7600k 3.8ghz * 16gb Corsair Vengeance DDR4 2133mhz * Corsair CX750 * 2gb Asus Nvidia GeForce GTX 960 Strix * 1TB internal Samsung spinpoint * Windows 10 home
emperor76 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2014, 06:57 PM   #4
The Candyman
 
~mr mixx~'s Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 11,310
Default Re: Avast install problems

Maybe it was some annoying maleware that kept installing itself after you uninstalled it. the reformat took care of the problem, but for future references if you ever have a stubborn program like that again, boot up in safe mode then uninstall it.
__________________
" Let the music move you "
~mr mixx~ is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2014, 03:00 AM   #5
In Runtime
 
emperor76's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: United Kingdom
Posts: 346
Default Re: Avast install problems

Quote:
Originally Posted by ~mr mixx~ View Post
Maybe it was some annoying maleware that kept installing itself after you uninstalled it. the reformat took care of the problem, but for future references if you ever have a stubborn program like that again, boot up in safe mode then uninstall it.
The Malware I had, (as far as I can see it was) was Yahoo search bar, but the publisher was Linkury, every time I restarted it came back, I didn't even think of starting in safe mode and removing so I will try that next time. When I had the conduit Malware one of the steps in the instructions for removal I found were going to regedit, going to find and searching for/deleting any entries found for that particular one. It worked here as well and it did stop it re-installing at least, but perhaps there were other one's.
__________________
Corsair Carbide spec 3 * Gigabyte Socket 1151 * Intel I5 7600k 3.8ghz * 16gb Corsair Vengeance DDR4 2133mhz * Corsair CX750 * 2gb Asus Nvidia GeForce GTX 960 Strix * 1TB internal Samsung spinpoint * Windows 10 home
emperor76 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2014, 10:03 AM   #6
In Runtime
 
Join Date: Jun 2012
Location: MA
Posts: 124
Default Re: Avast install problems

Good to know! Avast worked on my laptop and its running 8.1. when i got it. But glad it works for you now!
__________________
K.Lai
KJLai is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2014, 05:01 PM   #7
The Candyman
 
~mr mixx~'s Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 11,310
Default Re: Avast install problems

Yes, it's good to see that you resolved your issue. It's too bad that you had to do a complete restore to get rid of it, but sometimes you just gotta do what you can to solve the issue.
__________________

__________________
" Let the music move you "
~mr mixx~ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0