Go Back   Computer Forums > General Computing > Software and Operating Systems
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-07-2010, 01:07 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 45
Default After installing xp sp3 I have found several problems

After installing xp sp3 I have found several problems.

1. Outlook express can not download messages.

2. Getright and idm can not connect to internet

3. Mtorrent can not connect to internet

These problems look similar. How can I solve these problems?
__________________

t1587 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2010, 01:46 PM   #2
..m.0,0.m..
Site Team
 
iPwn's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: USA
Posts: 3,870
Default Re: After installing xp sp3 I have found several problems

First, try uninstalling Getright and then reinstalling to see if that resolves that issue. If it does, then repeat the process for the other affected programs.

IMHO SP installs can sometimes do more harm than good. You can rollback the SP install by following the directions found here. Then, try to reinstall SP3.

Edit: Read the below comment first as it may correct the issue before following my directions.
__________________

__________________
Me: You'd think as the dominant species we wouldn't be so effing stupid.
J: We're just intelligent enough to be completely effing stupid.
iPwn is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2010, 02:58 PM   #3
Golden Master
 
Tommy Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: USA
Posts: 8,463
Send a message via Yahoo to Tommy Boy
Default Re: After installing xp sp3 I have found several problems

Sounds like it could be a firewall issue to me. Try creating a firewall exception for each of those programs and see if they work.
__________________
When all else fails...Ham Radio!

I still have the same old HP DV9700T laptop I've had for years...still kickin'
Tommy Boy is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2010, 03:42 PM   #4
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: After installing xp sp3 I have found several problems

I'm actually betting drivers. It wouldn't be the first time I've seen an old driver not work after an SP3 update. Thankfully in this case, if I'm right, it'd only be the network driver. I'd roll back like Infection mentioned, update all drivers then try again. If you still have no luck, then I'd take a look at Tommy's post.

To save time though, I'd try Tommy's first as it's typically a five minute thing for the firewall, and a 1+hour fix to uninstall the service pack.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0