Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-25-2006, 02:28 PM   #21
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default Re: What Resolution do you run your computer in?

Quote:
Originally Posted by Kage
Really? Lower than 75hz is slow for you?

I find 60hz to be slow, but 70 seems fine...
At 75hz, the monitor seems to blur once in a while, though I think it is the monitor and not my eyes
I can sometimes see my 85hz flickering.
I tried to use 75 for a while (because I was using 1600x 1200 resolution) and just being like 5-10 mins on the computer my eyes started to hurt. I was wondering how the resolution could cause it, but then I noticed that the refresh rate automatically had changed to 75hz = a long time on the computer and my eyes will explode.

I wonder if I can get more hz if I turn the resolution even lower...

edit: OMG! with 800x 600 I can turn it up to 120hz. My god, sooo smoooth!

I'll go and see if I can get a decent resolution with like 100hz refresh rate.

edit2: me found it me found it!

1152x 864, quite small but 100hz. mmm, smooth...
__________________

__________________
0_o
mammikoura is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2006, 02:55 PM   #22
Fully Optimized
 
99nasha's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,995
Default Re: What Resolution do you run your computer in?

Like the rest 1280 x 1024. At 60hz...Cant go any higher
__________________

99nasha is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2006, 03:03 PM   #23
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default Re: What Resolution do you run your computer in?

Quote:
Originally Posted by 99nasha
Like the rest 1280 x 1024. At 60hz...Cant go any higher
omg, are ur eyes still working like they should? since atleast for me 60hz is way too low, gonna destroy my eyes.
And lowering the resolution enables higher frequencies to be used.
__________________
0_o
mammikoura is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2006, 03:14 PM   #24
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: What Resolution do you run your computer in?

Weird. Thouhg I've never been able to set my refresh rate higher than 75hz to notice any more differences.

70 seems fine though, but I can still see a minor flicker, but it isn't as interfering as at 60hz...

I just wish I could choose higher resoloutions, though it'd be pretty useless for me since I have to run games at around 800x600/1024x768 to get good frame rates anyway
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2006, 03:25 PM   #25
Daemon Poster
 
thebigdintx's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,272
Default Re: What Resolution do you run your computer in?

15" LCD at 1024 x 768 and 60Hz refresh rate
__________________
Antec 300 Case, Intel Core 2 Quad Q9650 @ 3GHz, Gigabyte GA-EP43-UD3L, PNY 4GB PC6400 800MHz DDR2 RAM, XFX Radeon HD 5550 1GB DDR3 Ram, 1TB Western Digital Black 7200 32MB cache, 64-bit Windows 7 Ultimate SP1, Antec Earthwatts 500 Watts
thebigdintx is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2006, 03:29 PM   #26
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: What Resolution do you run your computer in?

Thats alright for a screen of that size, and with an LCD, I don't think you can go higher than 60hz (or can you?)
but theres no flicker I can notice on those screens anyway.
Its only on CRT's that I seem to notice flicker,
though I can see the refresh of mobile phones at a certain angle
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2006, 04:42 PM   #27
Golden Master
 
mark thorpe's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 7,366
Send a message via MSN to mark thorpe Send a message via Yahoo to mark thorpe
Default Re: What Resolution do you run your computer in?

1440x900pixels

on a 17" widescreen lappy screen

edit... 60Hz refresh rate... not great, but fine for word processing/internet/YIM, thats just about all i do... apart from play solitair :P
__________________
'I may be drunk, Miss, but in the morning I will be sober and you will still be ugly.'

Winston Churchill, 11/30/1874 - 01/24/1965
mark thorpe is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2006, 04:54 PM   #28
Site Team
 
David Lindon's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 15,233
Default Re: What Resolution do you run your computer in?

1152x 864 here
__________________
[url=http://www.LNXPS.NET]LNXPS.NET - The XPS Library]
David Lindon is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2006, 05:35 PM   #29
Fully Optimized
 
macbook's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,468
Send a message via MSN to macbook
Default Re: What Resolution do you run your computer in?

Dunno, whats HD?
__________________
4GB Intel Core Duo - 1.25 GB DDR2 SDRAM
macbook is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2006, 12:14 PM   #30
Fully Optimized
 
Dishdog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,801
Default Re: What Resolution do you run your computer in?

Quote:
Originally Posted by Kage
Thats alright for a screen of that size, and with an LCD, I don't think you can go higher than 60hz (or can you?)
but theres no flicker I can notice on those screens anyway.
Its only on CRT's that I seem to notice flicker,
though I can see the refresh of mobile phones at a certain angle
On My 19" LCD at 1280X1024 i can take mine up to 72hz, at 1024 x768 i can go up to 80hz, and at 800x600 i can go to 85hz.
__________________

__________________
CPU-Intel Pentium 4 630 3.0Ghz / 2MB Cache ~~OS Windows XP SP2
MOBO-Gigabyte 8I915P Duo Pro Intel Socket 775 (PCI-E)~~HDD-Western Digital 160GB(SATA)
PSU-Aspire 500W ATX~~RAM-1GB PC3200 DDR SDRAM (512x2 Dual Channel)
GPU-MSI GeForce 6600 GT(PCI Express)~~Monitor Viewsonic VA902B 19" 8ms~~ ATI TV Wonder Pro (TV Tuner)
~~Still to come~~: eVGA e-GeForce 7800 GT
Dishdog is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0