Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-18-2006, 01:43 PM   #1
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Sold my computer, got new build.

Hey, well just sold my computer! Well yesterday night..

I got 500 for it. I decided I didn't game enough for the power I had, and I had only filled 75GB worth of space, on the 430GB space I had.

So I got the 500, went out straight after school, and bought a load more parts. I already had the processor, Pentium 4 S478, had it lying around for agers, so I didn't have to buy the processor.

So my specs now are..

Pentium 4 @ 2.00Ghz - (I do plan to overclock)

512MB Dual Channel RAM at 166Mhz (Again, overclocking soon)

80 GB HDD (Maybe, I might get another one if I need it in the future. I spread the 75GB worth of files I had over the network, and put them all on external hard drives with act as NAS - kinda cool)

Got another FX 5500 - Which I will come onto in a minute..

Again, got another Asrock P4 Dual 880 PRO - I loved this board, and they didn't really have anything else in stock.

DVD +/- Burner + Secondary CD Drive


I know you will all be like, well thats just stupid, downgrading your computer, but this is good enough, I dont really game, I only play the odd one, which I can play on max. settings.



GPU: The 5500 I bought is not amazing..128MB memory..so as soon as I had the option, I overclocked it.

Stock, it comes as..

Core Clock Frequency: 250Mhz
Memory Clock Frequency: 332 Mhz

I overclocked this to:

Core Clock Frequency: 315Mhz
Memory Clock Frequency: 450Mhz

Im rather happy with that, what do you guys think? Again, ill prob. go and overclock more, but is that an OK overclock?





I haven't been on here alot lately I am sorry to say...I've been working on opening my forum, which is going to be good once we get more members. Im back as I used to be now, ready and keen to post
__________________

joxley1990 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 01:53 PM   #2
Fully Optimized
 
Nik00117's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,025
Send a message via AIM to Nik00117 Send a message via MSN to Nik00117 Send a message via Yahoo to Nik00117
Default Re: Sold my computer, got new build.

Heh 430 GIGS thats what I will have pretty soon and I forseen myself using that pretty fast as well.
__________________

__________________
Main Rig: I7 920 CPU, 6 Gigs ram 5870 GPU
M17X Laptop 2.8 Ghz Dual Core, 4870 Radeon
Nik00117 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 02:02 PM   #3
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Re: Sold my computer, got new build.

Unless your computer is a proper server, there is no need really. Mine was a server, but all the other computers have like 80GB space already, so people just kept their stuff on their computer.
joxley1990 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 04:32 PM   #4
Fully Optimized
 
Nik00117's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,025
Send a message via AIM to Nik00117 Send a message via MSN to Nik00117 Send a message via Yahoo to Nik00117
Default Re: Sold my computer, got new build.

I deal with a lot of files I don't enjoy putting them on DVD.
__________________
Main Rig: I7 920 CPU, 6 Gigs ram 5870 GPU
M17X Laptop 2.8 Ghz Dual Core, 4870 Radeon
Nik00117 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 04:57 PM   #5
Site Team
 
David Lindon's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 15,233
Default Re: Sold my computer, got new build.

Thats quite a good overclock on the graphics card, what are the temps like?
David Lindon is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 05:13 PM   #6
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Re: Sold my computer, got new build.

I dont have the option to view that for some reason..uumm..

Ive got a fan blowing onto it though...

Speedfan wont show me either.
joxley1990 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 06:04 PM   #7
In Runtime
 
Renegadeandy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 291
Send a message via MSN to Renegadeandy
Default Re: Sold my computer, got new build.

That card doesnt have on board temperature sensors, its not overheating or you would know about it. Nice setup if its fit for its purpose.
__________________
Referred to by : UK31337

Visit http://www.pens2paper.com - For Your Stationery Needs!
Renegadeandy is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 06:07 PM   #8
Golden Master
 
MikeReiner's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5,053
Send a message via AIM to MikeReiner Send a message via MSN to MikeReiner Send a message via Yahoo to MikeReiner
Default Re: Sold my computer, got new build.

No sensor. Thats why. I think it wasn't until the later FX series cards that nVidia even bothered with them. (like FX5600 and beyond.)

Well, since you don't game, I guess it's an ok system. s478 p4 2.0ghz northy is a pretty nice workstation CPU. Wouldn't mind having one of those for a workstation.
MikeReiner is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 06:07 PM   #9
Daemon Poster
 
Feircepc's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,241
Default Re: Sold my computer, got new build.

nice setup forgot wat ur old setup was but i guess doesnt really matter now anyways. sold my gamin rig too and making a semi decent rig when i get all the money.
__________________
I'm Back!
Feircepc is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 06:09 PM   #10
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Re: Sold my computer, got new build.

Quote:
Originally Posted by Renegadeandy
That card doesnt have on board temperature sensors, its not overheating or you would know about it. Nice setup if its fit for its purpose.

Well I had the option a while back, when I first got the card, and I downloaded the latest drivers and its not there.

The heatsink doesnt get hot though..

And the CPU isant that bad for non-extreme gaming, its pretty good.
__________________

joxley1990 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0