Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-08-2010, 06:18 PM   #1
Golden Master
 
Thelis's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5,410
Send a message via AIM to Thelis Send a message via MSN to Thelis Send a message via Yahoo to Thelis
Default Six-Core rigs.

When are you guys going to make the jump? I am waiting for more motherboards to be out that can support the newest socket types.
__________________

Thelis is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2010, 06:20 PM   #2
Daemon Poster
 
CrackerJacker's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: USA
Posts: 987
Send a message via Skype™ to CrackerJacker
Default Re: Six-Core rigs.

I'm going to wait a little bit, It hasn't been to long ago since I made quad rig. It's faster then I'll ever need it right now
__________________

__________________
USAF KC-135R Crew Chief
i7 2770 @ 3.4ghz, Geforce GTX 560 ti, 8GB DDR3 1600, SSD 120gb, cup holder
I would imagine if you could understand Morse Code, a tap dancer would drive you crazy
CrackerJacker is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2010, 06:23 PM   #3
Golden Master
 
Cabbs's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7,912
Send a message via AIM to Cabbs
Default Re: Six-Core rigs.

Not for a while unless I need to. I've mostly been playing TF2 and Alien Swarm lately so I don't need extra power.
__________________
=Like anime? Come to AnimeAppeal.com!=
||DFI UT P35||Q9550@3400 Mhz||Geil 4GB RAM||Radeon 5770||
Cabbs is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2010, 06:26 PM   #4
Golden Master
 
sniperviper21's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: USA
Posts: 5,438
Default Re: Six-Core rigs.

Considered going Hex core, since my mobo does support AM3, but id still only have DDR2 1066 ram so i wouldn't think its worth it.
Besides, iv got more power then id ever currently need.
__________________
You got to have a Fiddle in the band!
sniperviper21 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2010, 06:38 PM   #5
Golden Master
 
Cabbs's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7,912
Send a message via AIM to Cabbs
Default Re: Six-Core rigs.

Edit: double post
__________________
=Like anime? Come to AnimeAppeal.com!=
||DFI UT P35||Q9550@3400 Mhz||Geil 4GB RAM||Radeon 5770||
Cabbs is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2010, 06:40 PM   #6
j03
~~~~~~~~
 
Join Date: Jan 2005
Location: Wales
Posts: 5,556
Send a message via MSN to j03
Default Re: Six-Core rigs.

I'd think about it... but if someone gave me £500, I wouldn't nessicarily spend it on computer components.

But if I was going to upgrade my rig, i'd probably buy an SSD, and a couple of 2TB HD's to RAID0. And a new case, and maybe a new graphics card... although I dont really have a problem with my current one. I'd probably sell my x2 2GB DDR3 sticks, and replace then with x2 4GB sticks too..

After i'd done all that, I'd consider going hex-core
j03 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2010, 06:47 PM   #7
Golden Master
 
superman22x's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,903
Send a message via MSN to superman22x Send a message via Yahoo to superman22x
Default Re: Six-Core rigs.

I haven't even had problems with my dated Core 2 Duo rig. There isn't much out to push the limits recently.
__________________
“Adults are just obsolete children and the hell with them.” - Dr. Suess
superman22x is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2010, 06:59 PM   #8
Site Team
 
berry120's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: England, UK
Posts: 3,425
Default Re: Six-Core rigs.

As others have said we've got to the point now where there's not a great deal of call for 6 core processors in the consumer market. Sure they'll decode / rip video faster for sure and scale well with other multithreaded applications that can divide their tasks into separate threads easily, but most people just don't do that and for those that do it's a heck of a premium for a bit of a speedup!

Like anything I can imagine the costs will come down in a while which is when many people will consider upgrading - but I doubt I will. Certainly no need for it in my desktop machine since I don't do anything remotely that demanding, and not doing anything (yet) that'd require a server that powerful!
__________________
Save the whales, feed the hungry, free the mallocs.
berry120 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2010, 08:39 PM   #9
Fully Optimized
 
Grantofhell's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,762
Default Re: Six-Core rigs.

Maybe when X58 boards come down in price and Intel releases a more budget minded version of the 980x. But tbh, I've spent too much on this CPU, mobo, the cooling for it, and the RAM for it to have to switch all of that again so soon.
__________________
RD-PC -//- i7 950 // Evga x58 SLI // 3x2 OCZ PC3-12800 // 2x Evga GTX470 // Corsair HX850 // SilverStone TJ07
Grantofhell is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2010, 09:04 PM   #10
Daemon Poster
 
culexor's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,132
Send a message via AIM to culexor
Default Re: Six-Core rigs.

Quote:
Originally Posted by sniperviper21 View Post
Considered going Hex core, since my mobo does support AM3, but id still only have DDR2 1066 ram so i wouldn't think its worth it.
Besides, iv got more power then id ever currently need.
This.
__________________

__________________
Desktop: Phenom II B50 3.1Ghz, 4GB DDR2 800, Gigabyte MA790X-UD4P, 2x 1TB RAID0, GTX 460 1GB, OCZ 600W, ABS Black Pearl

Laptop: i5 430M 2.26Ghz, 4GB DDR3 1066, 500GB WD Blue, Mobility Radeon HD 5650 1GB (discrete)
culexor is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0