Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-16-2006, 10:45 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3
Default Question

Is it possible for a virus or spyware to get on a computer game disc? For some reason this thing kept popping up (might be a firewall) asking to block something. It kept popping up even after clicking block and sometimes when you click like grant access it still kept popping up. So could a virus or spyware get on a computer game disc?
__________________

LINK398 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 10:46 PM   #2
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: Question

no it is not possible if its an original copy because disks are read-only.
__________________

__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 10:49 PM   #3
Beta Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3
Default Re: Question

I bought it from the store
LINK398 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 10:51 PM   #4
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: Question

then no, it is not possible.
__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 10:52 PM   #5
Beta Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3
Default Re: Question

Ok thanks
LINK398 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 10:58 PM   #6
Fully Optimized
 
troy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 2,410
Default Re: Question

it's not possible unless the person burned a copy of the game and put the virus on the burned copy which is very unlikely (I doubt stores would sell copied software). John's right though, you've got nothing to worry about. I've never scanned a CD for viruses and I've also never got one from a CD either.
__________________
Desktop: Dell Dimension E510, 2.5GB RAM, Intel P4 3.0GHZ, 250GB HDD, Windows Vista Premium. Might not be the best, but the old girl is still running good.
troy is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2006, 04:41 AM   #7
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Question

Chances are the game wants access to internet for updates and stuff., and your firewall is wanting to know if you want to allow / block access
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2006, 05:20 AM   #8
Fully Optimized
 
Nik00117's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,025
Send a message via AIM to Nik00117 Send a message via MSN to Nik00117 Send a message via Yahoo to Nik00117
Default Re: Question

Is it possible for a game manfacture to create a game with a virus imbeded in the code?

Yes.

Is it likely?

Heh no, any respectable company isn't going put anything besides the game, and the game only on that CD then in the burning process they would make it ROM, therefore there is no chance of a 3rd party adding a virus alter on.

Therefore I wouldn't worry too much about it, chancse of you getting a virus off a game are slim well, none...
__________________
Main Rig: I7 920 CPU, 6 Gigs ram 5870 GPU
M17X Laptop 2.8 Ghz Dual Core, 4870 Radeon
Nik00117 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2006, 08:23 AM   #9
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Question

Yes it is possible to do, but very unlikely, the gold masters would have to be altered, which would cost 1000s to do. Then on top of that, when the finished disc was tested after production, it wouldnt match the original, so it wouldnt get out the door (assuming al qa checks are in place).I used to work in a CD manufacturing plant for 8 yrs, so im talking from experience here
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0