Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-02-2008, 10:46 PM   #1
In Runtime
 
Join Date: May 2006
Posts: 119
Default PS3 not working

Hi guys I had my PS3 connected using HDMI but I returned it to my its owner. So now when I connect the component cable, nothing comes on My monitor is the old Samsung monitor that were used and still are to show XBOX360. Now my monitor only supports up to 1080i but has an HDMI port at the back. I hear that there is no difference in quality running 1080i whether it is using HDMI or component. What do you gusy think?
__________________

sammytheman is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 03:23 AM   #2
In Runtime
 
Join Date: May 2006
Posts: 119
Default Re: PS3 not working

Anyone?
__________________

sammytheman is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 03:56 AM   #3
Site Team
 
Lowndsey's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3,607
Default Re: PS3 not working

Still trying to figure out what you said mate.
__________________
JogaBonito1502: I guess Microsoft is really not to blame. Sorry!

KMATB
Lowndsey is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 04:34 AM   #4
Golden Master
 
MikeReiner's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5,053
Send a message via AIM to MikeReiner Send a message via MSN to MikeReiner Send a message via Yahoo to MikeReiner
Default Re: PS3 not working

I think I figured it out. 1080i won't look significantly different between HDMI and Component.

Did you change a setting on your PS3 regarding video? Maybe it's trying to run in 1080p?
MikeReiner is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 09:33 AM   #5
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: PS3 not working

Yeah, me and my mate have both encountered this error as it were.

Once you configure for HDMI, I can't and still can't get it to transfer video using the standard wires.

So, I can only run it on the HDMI enabled TV now, because to see a display you had to set to HDMI, but then to switch to another TV, you have to set it for component or whatever, and you can't when on another TV, and I can't get it to work.

I tried it with standard AV cables though, and not component, but it doesn't seem to auto find the other connections, so If I ever wanted to play it on a standard def TV for some reason, I basically can't.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 09:35 AM   #6
Fully Optimized
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,629
Send a message via AIM to ߧ∩H♠H䎀
Default Re: PS3 not working

O my you just need to reset your video mode. Its actually pretty simple.

Turn the PS3 off. Then press and hold the power button on the PS3 (not the PS-button) for about 5-7 seconds untill a beep sounds. Then it's reset.
ߧ∩H♠H䎀 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 09:39 AM   #7
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: PS3 not working

Well, is that in the manual? Its definetly not something that pops into your head as I think you'd automatically try.
I have to hold the PS3 power button to get it to turn on anyway, and it does beep when it switches on, so, does that mean it'd beep again a few seconds later?
Thanks for the tip though if that is infact the problem
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 12:36 PM   #8
Fully Optimized
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,629
Send a message via AIM to ߧ∩H♠H䎀
Default Re: PS3 not working

Quote:
Originally Posted by Kage View Post
Well, is that in the manual? Its definetly not something that pops into your head as I think you'd automatically try.
I have to hold the PS3 power button to get it to turn on anyway, and it does beep when it switches on, so, does that mean it'd beep again a few seconds later?
Thanks for the tip though if that is infact the problem
What do you mean you have to hold the power button to get it going? You flip the switch in the back to give the PS3 power.

After you flip the switch it will turn red then you have to hit the ps button or hit the power button on the console.

What you do is put your finger on the power button but leave your finger on it for 5-7 seconds and it will beep again and reset itself.

No I don' think thats in the manual lol.
ߧ∩H♠H䎀 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 03:02 PM   #9
Golden Master
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 7,534
Default Re: PS3 not working

Quote:
Originally Posted by ߧ∩H♠H䎀 View Post
O my you just need to reset your video mode. Its actually pretty simple.

Turn the PS3 off. Then press and hold the power button on the PS3 (not the PS-button) for about 5-7 seconds untill a beep sounds. Then it's reset.
Yeah, I was just gonna post that. It usually works - I've seen loads of people with similar problems.
LA061 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 03:16 PM   #10
Fully Optimized
 
esa193's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4,210
Send a message via AIM to esa193
Default Re: PS3 not working

this just has to be said
@ kage
omg get a 360 get a 360!!! djhihiuwhfuehf spam spammy get a 360!

lol ok im done
__________________

__________________
antec 900, q6600, 4G, 500G, 160G, 9800gtx, 780i, 47in 1080ptv, 5.1 surround sound

MacArthur wrestling pwns!
esa193 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0