Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-20-2006, 10:00 PM   #1
Fully Optimized
 
^Mike^'s Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,958
Send a message via ICQ to ^Mike^ Send a message via AIM to ^Mike^ Send a message via MSN to ^Mike^ Send a message via Yahoo to ^Mike^
Default Processor switch will it work????

I got a broken computer and i would like to switch the processor to another computer.

The socket of the computer that is broken is a 478, and the socket type of the computer i want to put it in is a mPGA478 socket. WIll it work??

Both processors are Celeron the one i want to put in the other computer is a 2.5ghz, the processor that is already in is a 1.7 ghz
__________________

^Mike^ is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2006, 10:01 PM   #2
BSOD
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 7,539
Send a message via AIM to Trivium Nate
Default Re: Processor switch will it work????

It should since they are the same type of socet
__________________

Trivium Nate is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2006, 10:01 PM   #3
Fully Optimized
 
^Mike^'s Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,958
Send a message via ICQ to ^Mike^ Send a message via AIM to ^Mike^ Send a message via MSN to ^Mike^ Send a message via Yahoo to ^Mike^
Default Re: Processor switch will it work????

ok, i thought so also, any other input before i attempt??
^Mike^ is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2006, 11:45 PM   #4
Wizard of Wires
 
setishock's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Not sure
Posts: 10,030
Default Re: Processor switch will it work????

Make sure the mother board is rated to handle the newer faster cpu chip. It's always best to check out the board makers site for details.
setishock is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2006, 07:56 AM   #5
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Re: Processor switch will it work????

Yeah, it will work. mPGA478, and Socket 478 are just the same. As setishock said, make sure the motherboard can handle it.
joxley1990 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2006, 08:42 AM   #6
Fully Optimized
 
^Mike^'s Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,958
Send a message via ICQ to ^Mike^ Send a message via AIM to ^Mike^ Send a message via MSN to ^Mike^ Send a message via Yahoo to ^Mike^
Default Re: Processor switch will it work????

Quote:
Originally Posted by joxley1990
Yeah, it will work. mPGA478, and Socket 478 are just the same. As setishock said, make sure the motherboard can handle it.
as i said in my other thread, i turned the computer on and the processor light just remained on, the fans were also on, but the computer would not start. So i took that processor out and put the old one in.
__________________

^Mike^ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0