Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-22-2010, 10:53 PM   #1
Daemon Poster
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 684
Default pl4 chainsaw

I have a old remington pl-4 chainsaw and it doesn't have a good enough spark for the engine to start. Is there a way to replace/fix the armature and coil currently in it
__________________

__________________
AMD 64 x2 5600+|Asus m3a|4GB RAM|Nvidia Geforce 9500 gt|320 GB Seagate Hard Drive
ringtemek is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2010, 10:57 PM   #2
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: pl4 chainsaw

You should be able to take it apart and clean everything up with some emery cloth to remove any oxidation that may be holding it back.
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2010, 11:01 PM   #3
Daemon Poster
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 684
Default Re: pl4 chainsaw

do you know how to take off the armature and coil
__________________
AMD 64 x2 5600+|Asus m3a|4GB RAM|Nvidia Geforce 9500 gt|320 GB Seagate Hard Drive
ringtemek is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 11:09 PM   #4
Daemon Poster
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 684
Default Re: pl4 chainsaw

how would i test the armature & coil with a multimeter
__________________
AMD 64 x2 5600+|Asus m3a|4GB RAM|Nvidia Geforce 9500 gt|320 GB Seagate Hard Drive
ringtemek is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 11:11 PM   #5
Golden Master
 
superman22x's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,903
Send a message via MSN to superman22x Send a message via Yahoo to superman22x
Default Re: pl4 chainsaw

Change the plug?
__________________
“Adults are just obsolete children and the hell with them.” - Dr. Suess
superman22x is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 11:17 PM   #6
Daemon Poster
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 684
Default Re: pl4 chainsaw

i tried that, i also cleaned everything(contacts, condenser, etc)
__________________

__________________
AMD 64 x2 5600+|Asus m3a|4GB RAM|Nvidia Geforce 9500 gt|320 GB Seagate Hard Drive
ringtemek is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0