Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-13-2008, 08:01 PM   #1
Baseband Member
 
slayer6466's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 74
Default phenom or x2

i have trouble deciding on getting a 6000+ x2 or a phenom(x3 or x4).the rigs mostly for gaming and i heard that most games don't even utilize the 2 other cores on the phenom.if that's the case is it better getting the x2 and upgrading along the road.thanks
*****Edit*****
Sorry posted in wrong thread
__________________

slayer6466 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2008, 08:04 PM   #2
(╯□)╯︵ ┻━┻
 
Teny's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 5,957
Default Re: phenom or x2

get an phenom. Games are starting to use quads.
the 6000+ is good for gaming, but not great for the most recent games.
__________________

__________________
Desktop -Cooler Master NV690/AMD Phenom II X4 965 BE/MSI 880G-E45 Motherboard/2 x 2GB DDR3 G.Skill Ripjaws X/Sapphire HD 5870 1GB GDDR5/CORSAIR CMPSU-550VX/Seagate 7200.12 500GB (OS), Samsung F3 1TB (Storage)/Sony DVD Burner/Windows 7 Professional 64-bit
Teny is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2008, 08:05 PM   #3
Baseband Member
 
slayer6466's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 74
Default Re: phenom or x2

which one would you reccomend the x3 or x4.
slayer6466 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2008, 08:18 PM   #4
Fully Optimized
 
_-..zKiLLA..-_'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,952
Send a message via AIM to _-..zKiLLA..-_
Default Re: phenom or x2

Quote:
Originally Posted by Teny View Post
Games are starting to use quads.
source?
__________________
My beast lappy: Acer netbook, 1.6ghz atom dual core, 2gb ddr3
My PSN: Kalikid_420
_-..zKiLLA..-_ is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2008, 09:18 PM   #5
In Runtime
 
Sinonymous's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 424
Send a message via AIM to Sinonymous
Default Re: phenom or x2

Its all around you. Crysis is prefered to use quads. But, I think their popularity life span will be short just bc Intel released thier 8-core processors
Sinonymous is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2008, 09:53 PM   #6
(╯□)╯︵ ┻━┻
 
Teny's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 5,957
Default Re: phenom or x2

Then theres GTA IV, it doesnt benefit much, but it helps compared to an non quad, probably a few frames.

I would get an X4, an X3 is a waste of money IMO.
__________________
Desktop -Cooler Master NV690/AMD Phenom II X4 965 BE/MSI 880G-E45 Motherboard/2 x 2GB DDR3 G.Skill Ripjaws X/Sapphire HD 5870 1GB GDDR5/CORSAIR CMPSU-550VX/Seagate 7200.12 500GB (OS), Samsung F3 1TB (Storage)/Sony DVD Burner/Windows 7 Professional 64-bit
Teny is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2008, 10:58 PM   #7
Baseband Member
 
slayer6466's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 74
Default Re: phenom or x2

so if there span will be short am i better off getting an x2?
slayer6466 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2008, 11:11 PM   #8
(╯□)╯︵ ┻━┻
 
Teny's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 5,957
Default Re: phenom or x2

its good to go with an X2, but if you are going for extreme/hardcore gaming, then its best to get the 6000+. But its better to get a Quad now to future proof your rig. The Phenom performs better than the X2 from what i have seen
So if you want a good CPU for a long run, then get a Quad, if you dont mind switching maybe in a few months, then get an Dual.

Look at this
http://www.pcgameshardware.com/aid,6...essors/?page=2
Even though the quads clock is lower than the dual, it still performs better. Not by much, but in a few months, then the difference will expand. But it seems that the Phenom is doing good compared to the dual core 6400+.

But a CPU will only be good for gaming if you also have a good enough graphics card.
__________________
Desktop -Cooler Master NV690/AMD Phenom II X4 965 BE/MSI 880G-E45 Motherboard/2 x 2GB DDR3 G.Skill Ripjaws X/Sapphire HD 5870 1GB GDDR5/CORSAIR CMPSU-550VX/Seagate 7200.12 500GB (OS), Samsung F3 1TB (Storage)/Sony DVD Burner/Windows 7 Professional 64-bit
Teny is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2008, 11:35 PM   #9
Baseband Member
 
slayer6466's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 74
Default Re: phenom or x2

is this one any good----AMD Phenom 9600 Agena 2.3GHz 4 x 512KB my parents only gave me 120 for my pc build and some money for other stuff this christmas .is this decent one or????
slayer6466 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2008, 11:36 PM   #10
Daemon Poster
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 810
Default Re: phenom or x2

Yes, it is a decent one. Go for it, AMD!! That will furture proof you for awhile.
__________________

__________________
MSI K9N2GM-FIH motherboard AMD Phenom Agena 9600(2) Crucial Ballistix Tracer 1GB PC2 6400 Thermaltake 430W PSU
160GB Segate Barracuda HDD 19" Wide Screen Hanns-G
Raidmax Tornado ATX Case OS- Gentoo
Toshiba A135 -Vista Pentium Dual Core 1.6 ghz. 1.5gb ram
www.localtechnet.net - Support me, click the ads!!
Austinn is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0