Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-16-2006, 07:45 AM   #1
In Runtime
 
Renegadeandy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 291
Send a message via MSN to Renegadeandy
Default The new task!

We are looking for software / hardware to do the following:-

We have a large customer database - we want to be able to send add a button
on our control area - when its clicked a modem dials the customers number -
but then allows us to pick up the handset and speak to the customers.

The software needs to be accessable from our own software.

Can you locate suitable dialer software / hardware - we use BT Converse 225
telephones. The Modem shouldn't auto answer etc. Only one PC has a modem
at them moment.
__________________

__________________
Referred to by : UK31337

Visit http://www.pens2paper.com - For Your Stationery Needs!
Renegadeandy is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2006, 08:59 AM   #2
Site Team
 
root's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 8,003
Default Re: The new task!

hmmm...

sadly I'm not sure that this can be done easily... (with converse 255 phones anyway).
the only data port on the phone is a regular UK phone socket that is supposed to allow you to connect it to a modem.

it might be possible (however) to get (or make) and auto dialer that doesn't necessarily have to use a modem...
__________________

__________________
I didn’t fight my way to the top of the food chain to be a vegetarian…
Im sick of people saying 'dont waste paper'. If trees wanted to live, they'd all carry guns.
"The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; The inherent vice of socialism is the equal sharing of miseries."
root is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2006, 10:26 AM   #3
In Runtime
 
Renegadeandy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 291
Send a message via MSN to Renegadeandy
Default Re: The new task!

hmm, any other hints?
__________________
Referred to by : UK31337

Visit http://www.pens2paper.com - For Your Stationery Needs!
Renegadeandy is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2006, 11:17 AM   #4
Site Team
 
root's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 8,003
Default Re: The new task!

it really depends on whether,

a) making something to fo this job is the way you want to go.
b) what software you have and how the autodialling properties of that software works.
(for instance call software like mazimizer, saleslogix, (and I think) ACT!) all integrate with PBX phone switches, so you couldn't use a regular modem even if you wanted to)

Assuming that the autodial properties of the software can be as simple as just sending a number through a com port then you could make a device that listened to the numbers given through the serial port and generated tones based on those numbers (std dial tones), that were put straight on the line, effectivly dialing for the opperator,
__________________
I didn’t fight my way to the top of the food chain to be a vegetarian…
Im sick of people saying 'dont waste paper'. If trees wanted to live, they'd all carry guns.
"The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; The inherent vice of socialism is the equal sharing of miseries."
root is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2006, 01:03 PM   #5
In Runtime
 
Renegadeandy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 291
Send a message via MSN to Renegadeandy
Default Re: The new task!

ok and how would you do that
__________________
Referred to by : UK31337

Visit http://www.pens2paper.com - For Your Stationery Needs!
Renegadeandy is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2006, 09:02 AM   #6
Site Team
 
root's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 8,003
Default Re: The new task!

Well...
(I can't say much for the CRM software since I don't know what it is).
but to make an auo dialer I'd suggest that you use a PIC chip and a DAC to generate tones specifid by data that you can transfer to the chip using a serial port.

you can find the frequencies used by the individual buttons on the phone here.
http://www.atis.org/tg2k/_dual-tone_...signaling.html


to make it a little easier you could also not use tone dialling and use pulse dialling instead. (you wouldn't need the DAC if you used pulse dialling).


you can find out about that here
http://en.wikipedia.org/wiki/Pulse_dialing
__________________

__________________
I didn’t fight my way to the top of the food chain to be a vegetarian…
Im sick of people saying 'dont waste paper'. If trees wanted to live, they'd all carry guns.
"The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; The inherent vice of socialism is the equal sharing of miseries."
root is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0