Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-31-2008, 11:34 PM   #1
Fully Optimized
 
esa193's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4,210
Send a message via AIM to esa193
Default new project

me and my friend are trying to fit a slim ps2 inside an xbox that way we have a playbox
my question is there any way we can connect both to a single dvd drive
__________________

__________________
antec 900, q6600, 4G, 500G, 160G, 9800gtx, 780i, 47in 1080ptv, 5.1 surround sound

MacArthur wrestling pwns!
esa193 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2008, 11:46 PM   #2
Golden Master
 
Rubber314Chicken's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,574
Send a message via AIM to Rubber314Chicken
Default Re: new project

that is a pretty cool idea.

I would try something along the lines of using both ends of an IDE cable, or splicing two ide cables, but I'm not sure how well either of those two would work.

either way that is gonna be pretty cool. pics are gonna be needed of the whole process.
__________________

__________________
AMD Athlon 64X2 4200+, 2 GB ram, 2 TB HDD, Ubuntu+SAMBA ♫ Lenovo T410, i5@ 2.4 GHz, 4 GB ram, 7
Rubber314Chicken is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2008, 11:47 PM   #3
Golden Master
 
freestyler105's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7,883
Default Re: new project

I doubt it. They both use special firmware in their DVD drives to be able to read the legit Xbox/PS2 discs.

If you put a modchip or softmod into the consoles, you may be able to hack them to work with any DVD drive though...I'm not sure about PS2 mods, but check out Xbox Scene for a huge list of Xbox mods.


If you do figure out some method of hacking the firmwares, any simple IDE cable with 3 connectors will probably work:

Just plug the far end into the DVD drive, and the other two ends into the PS2 and Xbox. Obviously you couldn't use them at the same time then, but I think it'll work.
__________________
C2D E6600 | 4GB DDR2-800 | 9800GTX+ | Asus P5B-E | 150GB Raptor | 320GB 7200.10 | 750W Xigmatek PSU
freestyler105 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2008, 12:24 AM   #4
Fully Optimized
 
esa193's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4,210
Send a message via AIM to esa193
Default Re: new project

well wed mod both of them any way
what i plan on doing is taking out the bulky cooling units and creating one heat pipe thats all connected and feeds into a fan
there should be room if i do that to fit the ps2
ill prob find a way to hook up the controler to the xbox port and mem card port
__________________
antec 900, q6600, 4G, 500G, 160G, 9800gtx, 780i, 47in 1080ptv, 5.1 surround sound

MacArthur wrestling pwns!
esa193 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2008, 12:25 AM   #5
Golden Master
 
Rubber314Chicken's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,574
Send a message via AIM to Rubber314Chicken
Default Re: new project

I think that the PS2 can be connected to usb, so you should be able to put an xbox connector on the controller/use an xbox controller.
__________________
AMD Athlon 64X2 4200+, 2 GB ram, 2 TB HDD, Ubuntu+SAMBA ♫ Lenovo T410, i5@ 2.4 GHz, 4 GB ram, 7
Rubber314Chicken is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2008, 12:26 AM   #6
Fully Optimized
 
esa193's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4,210
Send a message via AIM to esa193
Default Re: new project

kk then the only other prob is space but hopefully that will work out nice
oh and power how would i do that
__________________
antec 900, q6600, 4G, 500G, 160G, 9800gtx, 780i, 47in 1080ptv, 5.1 surround sound

MacArthur wrestling pwns!
esa193 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2008, 12:28 AM   #7
Golden Master
 
Rubber314Chicken's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,574
Send a message via AIM to Rubber314Chicken
Default Re: new project

use the same PSU for both? I think in the xbox, well, the old xbox, it is just open, so it might be like that in the 360. solder a few cables on and you should be good to go.

I'd recommend spending a ton of time on cooling- 360 alone is bad. can't imagine even more in that case.
__________________
AMD Athlon 64X2 4200+, 2 GB ram, 2 TB HDD, Ubuntu+SAMBA ♫ Lenovo T410, i5@ 2.4 GHz, 4 GB ram, 7
Rubber314Chicken is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2008, 12:29 AM   #8
Fully Optimized
 
esa193's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4,210
Send a message via AIM to esa193
Default Re: new project

im using a regular xbox.....
and cooling should be hard those 2 systems dont run that hot
__________________
antec 900, q6600, 4G, 500G, 160G, 9800gtx, 780i, 47in 1080ptv, 5.1 surround sound

MacArthur wrestling pwns!
esa193 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2008, 12:32 AM   #9
Golden Master
 
Rubber314Chicken's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,574
Send a message via AIM to Rubber314Chicken
Default Re: new project

well, if its a regular xbox, it shouldn't be too hard. I've opened mine up and there is a bit of room in there if you need it. I'm sure it will work great.
__________________
AMD Athlon 64X2 4200+, 2 GB ram, 2 TB HDD, Ubuntu+SAMBA ♫ Lenovo T410, i5@ 2.4 GHz, 4 GB ram, 7
Rubber314Chicken is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2008, 12:33 AM   #10
Fully Optimized
 
esa193's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4,210
Send a message via AIM to esa193
Default Re: new project

haha ya should be pretty kool
__________________

__________________
antec 900, q6600, 4G, 500G, 160G, 9800gtx, 780i, 47in 1080ptv, 5.1 surround sound

MacArthur wrestling pwns!
esa193 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0