Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-13-2008, 06:35 PM   #1
In Runtime
 
Delux's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 296
Send a message via MSN to Delux
Default my socket 478 question, help?

hey everyone, im sorry if this is in the wrong place, but this is my first post and first time on these boards, anyways,

my mother board is a:

chipset: Intel i845
southbridge: Intel 82801BA (ICH2)
LCPIO: NS PC87360

i was wondering what better processor i can put into the motherboard, because right now i have an Intel P4 1.6 ( i know old) am i able to put a pentium D inside?

PLEASE DONT FLAME ME
__________________

Delux is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2008, 07:10 PM   #2
Fully Optimized
 
FlightSimBoy's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,114
Send a message via AIM to FlightSimBoy
Default Re: my socket 478 question, help?

Yeah, wrong section, but hey, you still deserve a warm welcome.

Anyway, this would probably be your best bet if you want something along the lines of 3 GHz: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819116027 80 bucks, but the 478 socket CPUs have been discontinued, I think, so thats a pretty good price.

Heres a good list of processors that fit the 478: http://www.newegg.com/Product/Produc...nd&Order=PRICE

Also, I'm sure you have heard from computer enthusiasts, whatever you do, don't get a Celeron. They have a very small or even no L2 cache, meaning they are a hell of a lot slower than most processors.

I have to say this, but if you can afford it, I would just get another rig. That is a little outdated to current standards. I saved that for last because I realize this is not an option for some.
__________________

__________________
My Computer: eMachines T5226 - Intel Pentium D Dual Core @ 3 GHz - Diamond Viper Radeon HD3870 OC Edition with 1 GB GDDR3 VRAM - 4 GB PQi Turbo DDR2-533 RAM - Corsair 650W PSU with 52A on single rail - TSSTcorp DVD-DL+-RW combo drive - Lite-on 52x CD-RW burner - Creative SoundBlaster X-Fi XtremeGamer - Logitech z5300e speakers - WinFast TV Tuner - Vista Ultimate 64-Bit. eBay name: Flightsimboy304
FlightSimBoy is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2008, 09:01 PM   #3
Fully Optimized
 
_-..zKiLLA..-_'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,952
Send a message via AIM to _-..zKiLLA..-_
Default Re: my socket 478 question, help?

i can sell u a 478 P4 2.66 for like 20$
__________________
My beast lappy: Acer netbook, 1.6ghz atom dual core, 2gb ddr3
My PSN: Kalikid_420
_-..zKiLLA..-_ is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2008, 02:15 AM   #4
Fully Optimized
 
mongoman's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 2,021
Send a message via AIM to mongoman
Default Re: my socket 478 question, help?

^^dude where u shipping from

i have a socket 478 and thats awesome cheap(its working right?) and i really want to play bf2 at higher settings then all low but i dont no if my dad will let me buy it off you, pm about shipping and things, and i'll talk to my dad, plz sell it to me if you can you no me better lol plus i responded first....
__________________
||Intel Core i5 @ 4.1ghz||Intel DP55KG||Corsair 750w psu||8gb G. Skill ram||120gb intel ssd 2x 1.5tb WD Green||MSI Gtx 970||
mongoman is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2008, 10:50 AM   #5
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default Re: my socket 478 question, help?

should be in General Computer Hardware And Software. A mod will probably move it there.

Anyway, I believe 3.4ghz is the fastest cpu for 478. If you can find a decent 478 cpu for a cheap price then it's going to be worth it, that 1.6ghz is SLOW. And a lot of people will tell you not to get a new cpu but to get a new pc, which would obviously be the ideal thing to do. But if you can't afford it a fast p4 should be good enough for you.

I'm on a p4 3.0ghz (though it's running somewhere around 3.2ghz atm) which is 478 too and pretty much any game works just fine. Though of course other parts have a huge effect on game performance but my computer is a living proof that socket 478 is still good enough for most gamers.
__________________
0_o
mammikoura is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2008, 02:35 PM   #6
Fully Optimized
 
mongoman's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 2,021
Send a message via AIM to mongoman
Default Re: my socket 478 question, help?

nic mam, i thought u were using a c2d,im on a socket 478 1.8ghz p4 and i need faster the cheaoest local thing i saw was $100 for a 2.8ghz, but i want to see what zkilla says about that 2.66ghz
__________________
||Intel Core i5 @ 4.1ghz||Intel DP55KG||Corsair 750w psu||8gb G. Skill ram||120gb intel ssd 2x 1.5tb WD Green||MSI Gtx 970||
mongoman is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2008, 06:50 PM   #7
Site Team
 
David Lindon's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 15,233
Default Re: my socket 478 question, help?

Does that chipset support 800Mhz fsb I wonder
__________________
[url=http://www.LNXPS.NET]LNXPS.NET - The XPS Library]
David Lindon is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2008, 01:16 AM   #8
Fully Optimized
 
mongoman's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 2,021
Send a message via AIM to mongoman
Default Re: my socket 478 question, help?

^^yep it does,but i have a 400mhz mobo
__________________

__________________
||Intel Core i5 @ 4.1ghz||Intel DP55KG||Corsair 750w psu||8gb G. Skill ram||120gb intel ssd 2x 1.5tb WD Green||MSI Gtx 970||
mongoman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0