Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-01-2006, 02:28 PM   #11
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Is to much plugged into this?

Wow...having that much plugged in would make me nervous about a fire.

If you are to plug that much in, make sure the plug extender is surge protected. Is it?

If its not, you could be posing a very big fire risk if a unit was to suddenly blow somewhere because of the amount thats in it.
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 02:31 PM   #12
Golden Master
 
ArrizX's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 16,073
Send a message via MSN to ArrizX
Default Re: Is to much plugged into this?

Quote:
Originally Posted by Linux Guru
nah, i don't think enough amps are being pulled, it should be fine.

Not neccessairly, there are some power sucking things he has plugged into that.

Id just be weary.
__________________

__________________
. ()()()()
./l ,[_\_\ ],
l---L ()lllllll()-
()_) ()_)--o-)_)
ArrizX is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 02:32 PM   #13
BSOD
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 7,539
Send a message via AIM to Trivium Nate
Default Re: Is to much plugged into this?

Updated


Trivium Nate is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 02:34 PM   #14
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Is to much plugged into this?

Thats alot better.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 02:35 PM   #15
BSOD
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 7,539
Send a message via AIM to Trivium Nate
Default Re: Is to much plugged into this?

Trivium Nate is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 02:37 PM   #16
Golden Master
 
ArrizX's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 16,073
Send a message via MSN to ArrizX
Default Re: Is to much plugged into this?

Yeah, much safer.

Now you can sleep well at night, knowing you wont burn the house down
__________________
. ()()()()
./l ,[_\_\ ],
l---L ()lllllll()-
()_) ()_)--o-)_)
ArrizX is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 02:38 PM   #17
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: Is to much plugged into this?

dude, heres mine.

1. router
2. lamp
3. electric pencil sharpener
4. hi speed modem
5. computer
6. monitor

and you say yours is draining alot. all things are on at once in mine.

__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 02:38 PM   #18
BSOD
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 7,539
Send a message via AIM to Trivium Nate
Default Re: Is to much plugged into this?

Quote:
Originally Posted by ArrizX
Yeah, much safer.

Now you can sleep well at night, knowing you wont burn the house down
ill admit it i was a worried about that much stuff being plugged in lol
Trivium Nate is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 03:28 PM   #19
BSOD
 
MarxSoccer's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,999
Send a message via ICQ to MarxSoccer Send a message via AIM to MarxSoccer Send a message via MSN to MarxSoccer Send a message via Yahoo to MarxSoccer
Default Re: Is to much plugged into this?

Oh geez, lemme get a pic and name mine !!

Well, just looking around on my desk lemme try and name them.

  • Phone charger
  • Alarm
  • Router
  • Modem
  • Monitor



    On a second power strip in another socket in the wall
  • MP3 charger
  • PS2
  • TV
  • Speakers



    In another corner of my room on a power strip I have
  • 10w amp
  • 20w amp
  • Two 150w amps
  • Portable DVD player charging up
  • 3 guitar pedals
MarxSoccer is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 04:40 PM   #20
Golden Master
 
DJ-CHRIS's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5,203
Send a message via AIM to DJ-CHRIS Send a message via MSN to DJ-CHRIS Send a message via Yahoo to DJ-CHRIS
Default Re: Is to much plugged into this?

The only thing that really matters is how much your drawing.

None of you guys have that much stuff drawing power, it's all small crap. I doubt you guys are going over over 500 watts. It also matters how much you have plugged into the circut, most rooms will only have one circut in your houses.

For me on one circut, I have 2 switches, 2 hub's, one Cisco router (831, beefy router ), WRT54GL Wireless Access point, 1X Server, Backup UPS, 1X modem and Wirewerks fiber converter.

Guess how much power this uses?
68.2 Watts, I just measured. And we can put a total of 1800 watts or so on your standard 15 amp circut.
__________________

DJ-CHRIS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0