Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-07-2008, 04:48 AM   #1
In Runtime
 
Vipul's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 244
Thumbs up Live Air Traffic Control

Hey guys, i have been using this site for a while and thought, for those of you may be bored or are interested in something new, may just listen to some ATC, although you may think it sounds boring, its actually quite fun, well to me it is, im more of an aviation enthusiast.

Enough of the talk, here is the site, give it a go, and let us know what you think of it, www.liveatc.net

Cheers
__________________

__________________
Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz | Asus P5Q SE | Kingston 4GB DDR2 800Mhz | Seagate Barracuda 7200.9 500GB |Gigabyte 9800GTX+ 1GB | Cooler Master Pro 550W | LG W2242T 22" | Thermal Take Soprano RS100 | Windows XP Pro | Fedora |
Vipul is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2008, 09:00 AM   #2
Fully Optimized
 
ssc456's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4,279
Send a message via MSN to ssc456
Default Re: Live Air Traffic Control

the concept sounds cool but i cant hear n e thing on n e of the streams lol
__________________

__________________
He who has never failed has never attempted anything worth succeeding at.

Dont Eat Animals, Its Not Good For Them And They Dont Like It!
ssc456 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2008, 09:24 AM   #3
Daemon Poster
 
wmorri's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,066
Send a message via AIM to wmorri
Default Re: Live Air Traffic Control

This is really cool. I have the Boston tower up.
__________________
LEARN BY DOING NOT BY FOLLOWING DIRECTIONS!
Linux Forever!

I thought you were a hispanic/african american? Who is the white guy in the pictures?
wmorri is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2008, 12:22 PM   #4
Daemon Poster
 
r_moore04's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 737
Send a message via MSN to r_moore04
Default Re: Live Air Traffic Control

iv used that site for ages, i listen 2 some of them wen im on flight sim, i also have a scanner, i dont live that far from manchester airport, UK.. was up there the other day watching them take off on runway 2, you can get quite close to them aswel
__________________
Microsoft Certified IT Professional (MCITP)
MCP,MOS,MCDST,MCSA,MCITP,MCTS
r_moore04 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2008, 12:28 PM   #5
Golden Master
 
DJ-CHRIS's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5,203
Send a message via AIM to DJ-CHRIS Send a message via MSN to DJ-CHRIS Send a message via Yahoo to DJ-CHRIS
Default Re: Live Air Traffic Control

That is a nifty idea.

I have an avionics radio and a scanner, so I can pickup any of the local airports on them (And I have a license to use the avionics radio too)


Here's the avionics radio I have (with the ability to broadcast and receive), it's an Icom IC-A22
http://www.transair.com.au/Images/ICOM/ICA22/ICA22.gif

Here's my scanner, picks up virtually everything, a uniden BC245XLT
http://n7olq.home.att.net/Radio/Images/BC245.jpg

Here's my license too
http://img443.imageshack.us/img443/7...licensexn1.jpg


What kinda scanners you guys running?
DJ-CHRIS is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2008, 05:29 PM   #6
Site Team
 
David Lindon's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 15,233
Default Re: Live Air Traffic Control

Wow thats actually quite cool
__________________
[url=http://www.LNXPS.NET]LNXPS.NET - The XPS Library]
David Lindon is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2008, 06:18 PM   #7
In Runtime
 
Vipul's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 244
Default Re: Live Air Traffic Control

Quote:
Originally Posted by ssc456 View Post
the concept sounds cool but i cant hear n e thing on n e of the streams lol
Thats because you are listening to the inactive airports or ones where there is am small flight activity. Try listening to the major US airports such as KLAX, KSFO, KJFK, KBOS during peak hours especially in the morning hours.
__________________
Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz | Asus P5Q SE | Kingston 4GB DDR2 800Mhz | Seagate Barracuda 7200.9 500GB |Gigabyte 9800GTX+ 1GB | Cooler Master Pro 550W | LG W2242T 22" | Thermal Take Soprano RS100 | Windows XP Pro | Fedora |
Vipul is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2008, 09:46 PM   #8
Golden Master
 
Rubber314Chicken's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,574
Send a message via AIM to Rubber314Chicken
Default Re: Live Air Traffic Control

thats pretty cool. I'm trying to learn to be able to understand what they are saying at that rate... they talk really fast.
__________________
AMD Athlon 64X2 4200+, 2 GB ram, 2 TB HDD, Ubuntu+SAMBA ♫ Lenovo T410, i5@ 2.4 GHz, 4 GB ram, 7
Rubber314Chicken is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2008, 11:22 PM   #9
Daemon Poster
 
r_moore04's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 737
Send a message via MSN to r_moore04
Default Re: Live Air Traffic Control

My scanner - Yupiteru Mvt-3300eu - http://i26.photobucket.com/albums/c1...04/mvt3300.gif

used to get loads on the scanner but cant get anything other then atc now coz everything is digital


and some pics from there i go to when im at manchester airport, i should be going bk up there soon, only takes me about 30mins 2 get there, but coz theres a big hill and i live on the other side of it i cant get the tower or anything

http://i26.photobucket.com/albums/c1...4/DSC02203.jpg

http://i26.photobucket.com/albums/c1...DSC02113-1.jpg

http://i26.photobucket.com/albums/c1...4/DSC00464.jpg
__________________
Microsoft Certified IT Professional (MCITP)
MCP,MOS,MCDST,MCSA,MCITP,MCTS
r_moore04 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2008, 01:39 AM   #10
In Runtime
 
Vipul's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 244
Default Re: Live Air Traffic Control

Quote:
Originally Posted by r_moore04 View Post
My scanner - Yupiteru Mvt-3300eu - http://i26.photobucket.com/albums/c1...04/mvt3300.gif

used to get loads on the scanner but cant get anything other then atc now coz everything is digital


and some pics from there i go to when im at manchester airport, i should be going bk up there soon, only takes me about 30mins 2 get there, but coz theres a big hill and i live on the other side of it i cant get the tower or anything

http://i26.photobucket.com/albums/c1...4/DSC02203.jpg

http://i26.photobucket.com/albums/c1...DSC02113-1.jpg

http://i26.photobucket.com/albums/c1...4/DSC00464.jpg
Thats amazing mate, i live in sydney and the airport is quite a drive from my place, hope to go there soon, there's a spotters position right next to the beach.

Do u think, you can host some of the ATC conversations if you can, because at live atc you dont get to hear any of UK.

Cheers
__________________

__________________
Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz | Asus P5Q SE | Kingston 4GB DDR2 800Mhz | Seagate Barracuda 7200.9 500GB |Gigabyte 9800GTX+ 1GB | Cooler Master Pro 550W | LG W2242T 22" | Thermal Take Soprano RS100 | Windows XP Pro | Fedora |
Vipul is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0