Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-25-2008, 08:02 PM   #31
Golden Master
 
superman22x's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,903
Send a message via MSN to superman22x Send a message via Yahoo to superman22x
Default Re: japan gets 1.6Gb/s

It runs the same speed on all of them... But fiber can fit a LOT more electrons. And dial-up runs off the same lines as the phones, and every house has a phone, so the lines are much more used, and can only allow so much. DSL is dedicated service line, so it is made for that, and therefor can allow a lot more electrons per household.

I think. In all the different connections, dial-up, DSL, T3, T1, cable, FIOS, wireless, Satellite, the signel travels at a slightly slower then light speed. The speed of electricity is ever so slightly slower then light I think, not enough to make a difference though, so basically, the signel travels at the speed of light.
With a satelite, it has to go really far up, the same back down, and then over again to send a signel back.
__________________

__________________
Adults are just obsolete children and the hell with them. - Dr. Suess
superman22x is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 08:02 PM   #32
Fully Optimized
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,629
Send a message via AIM to ߧ∩H♠H䎀
Default Re: japan gets 1.6Gb/s

Latency on a satellite is roughly 1000ms since it takes a 500ms for the signal to travel 22,500 miles to the satellite then 500ms to travel back to your receiver.

Now that would be awesome for downloading. If they could just use a secondary connection perhaps a simple dsl that relays the info in twitch shooters while the satellite somehow handles the bulk of the transferring.
__________________

ߧ∩H♠H䎀 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 08:10 PM   #33
Golden Master
 
superman22x's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,903
Send a message via MSN to superman22x Send a message via Yahoo to superman22x
Default Re: japan gets 1.6Gb/s

wouldnt it be 2000ms?
You click the "post reply" button, it sends a signel up to the satelite, 500ms, then the satelite sends the request down to earth, 500ms, then the server sends the page up to the satelite, 500ms, then back to you, 500ms, so a total of 2000ms.
That would suck for playing crysis online, lol.
__________________
Adults are just obsolete children and the hell with them. - Dr. Suess
superman22x is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 08:18 PM   #34
Fully Optimized
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,629
Send a message via AIM to ߧ∩H♠H䎀
Default Re: japan gets 1.6Gb/s

Quote:
Originally Posted by superman22x View Post
wouldnt it be 2000ms?
You click the "post reply" button, it sends a signel up to the satelite, 500ms, then the satelite sends the request down to earth, 500ms, then the server sends the page up to the satelite, 500ms, then back to you, 500ms, so a total of 2000ms.
That would suck for playing crysis online, lol.
I can't be certain on that. I know when I was shopping around between Wireless or Satellite they claimed around 1000MS delays. On DSL reports I saw most averaging around 1200-1500MS.

They say right in the Q/A that its worthless for gaming because of the ping.
ߧ∩H♠H䎀 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 08:59 PM   #35
Guru
 
JogaBonito1502's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: U.S.
Posts: 7,841
Default Re: japan gets 1.6Gb/s

Quote:
Originally Posted by superman22x View Post

I think. In all the different connections, dial-up, DSL, T3, T1, cable, FIOS, wireless, Satellite, the signel travels at a slightly slower then light speed.
Is this list in order? 'Cause I have cable. I want to upgrade as download speed is only about 4500kb tops and up load 150kb lol. Which one would I be better off with, T3, T1. I'm just posting this here as I don't think of it a big enough topic for its own thread.
JogaBonito1502 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 09:02 PM   #36
Golden Master
 
superman22x's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,903
Send a message via MSN to superman22x Send a message via Yahoo to superman22x
Default Re: japan gets 1.6Gb/s

No, it's not in any order. If you have cable, you are pretty much up there with the better. Fios would be better if you can get it, but otherwise, you are already at the best you can get. T1 and T3 arent exactly faster, as more of dedicated, for schools and busineses. T3 is pretty fast though. 100mbs connections, but you also are going to be paying a LOT of money, so stick with cable, or get some kind of fiber.
__________________
Adults are just obsolete children and the hell with them. - Dr. Suess
superman22x is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 09:07 PM   #37
Guru
 
JogaBonito1502's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: U.S.
Posts: 7,841
Default Re: japan gets 1.6Gb/s

Man because here's the thing. I get disconnected a lot. It's just like a split second disconnection and if I'm playing a shooter it completely disconnects me from the server. Not a problem there but then when I try to get back my ID is still in the server and I have to wait about a minute. Really annoying when you get it every 5 minutes. Btw, is FIOS=Fiber Optics? 100mbs for T3? Man I thought tops was around 40s.
JogaBonito1502 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 09:09 PM   #38
Golden Master
 
DJ-CHRIS's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5,203
Send a message via AIM to DJ-CHRIS Send a message via MSN to DJ-CHRIS Send a message via Yahoo to DJ-CHRIS
Default Re: japan gets 1.6Gb/s

Quote:
Originally Posted by superman22x View Post
No, it's not in any order. If you have cable, you are pretty much up there with the better. Fios would be better if you can get it, but otherwise, you are already at the best you can get. T1 and T3 arent exactly faster, as more of dedicated, for schools and busineses. T3 is pretty fast though. 100mbs connections, but you also are going to be paying a LOT of money, so stick with cable, or get some kind of fiber.
T3's are 45Mb's and T1's are 1.54Mb

Cable is 38Mb maximum and ADSL is 8Mb* and ADSL2+ is 24Mb
DJ-CHRIS is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 09:12 PM   #39
Guru
 
JogaBonito1502's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: U.S.
Posts: 7,841
Default Re: japan gets 1.6Gb/s

Quote:
Originally Posted by DJ-CHRIS View Post
T3's are 45Mb's and T1's are 1.54Mb

Cable is 38Mb maximum and ADSL is 8Mb* and ADSL2+ is 24Mb
Oh ok. Thank you. I have many more questions but I guess I will just make a thread on it because it's turning out to create more questions than answering them.
JogaBonito1502 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 09:15 PM   #40
Fully Optimized
 
esa193's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4,210
Send a message via AIM to esa193
Default Re: japan gets 1.6Gb/s

i just dont under stand why fiber optics isnt offering faster speeds....
__________________

__________________
antec 900, q6600, 4G, 500G, 160G, 9800gtx, 780i, 47in 1080ptv, 5.1 surround sound

MacArthur wrestling pwns!
esa193 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0