Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-16-2006, 09:24 PM   #11
Fully Optimized
 
D-Lew's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,793
Send a message via AIM to D-Lew
Default Re: I found a...

LOL
It was still there, so I grabbed it.
The inside was completely (almost, hehe) gutted.
It's a very small case and mobo (don't know the size or manufacturer of it, but it's about 1 sq. foot and a perfect square board, help me out here) that has onboard everything (intel integrated graphics PC100 SiS530?). There's tons of ribbon cables and it's a pretty small socket, too. The side panels are in my tub taking a bath, the motherboard just might need to go in as well.
Also the power supply is still on there but I don't know if it works or if it can even come out, it's just the plain sheet metal type PSU. I'll do some work on it later but this case is probably going to be my first actual case mod, We'll see how that turns out. I may even try to finish it if the PSU and MOBO still work. If any of you have some really old parts that you wouldn't mind shooting my way, feel free to do so. Pics in a minute, camera is dead.

Believe it or not, something out of this dinosaur made it into my $1600 brand new build. I didn't have a case speaker yet.
Might need to update the signature, hehe.
[20 year old case speaker]
__________________

D-Lew is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 09:31 PM   #12
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: I found a...

i can send u a 56k modem
__________________

__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 09:31 PM   #13
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,276
Default Re: I found a...

i've yet to find a computer... mark my words.. on that day... there will be a new thread.. lol
__________________
| AMD 3800+ X2 Dual Core Processor | ASUS A8N-e nF4 Ultra | Hitachi Deskstar 250gb 3.0 gb/s | 1gb Corsair Value RAM 2x512 | eVGA geforce 6800GS | sound blaster live! 24-bit | NZXT Trinity Classic chassis | OCZ GameXStream OCZ700GXSSLI PSU |
I was there. In the networking forum for the first time, and it was because.. of 341
kchi55 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 09:33 PM   #14
In Runtime
 
livemc's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 168
Default Re: I found a...

Lucky.......I can't even find my TV remote, let alone a PC.
__________________
(^)_(^)
livemc is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 09:34 PM   #15
Fully Optimized
 
D-Lew's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,793
Send a message via AIM to D-Lew
Default Re: I found a...

Lol, thanks. I bet that was one of the pci's that is missing, it looks like there were 3 cards that were taken out. I'm covered with sound, graphics, and parallel ports.

I dunno, my buddy's putting a computer together in his car, I may consider doing the same if this is at least a pentium 2 board. That way I could store music and whatnot. I'd need to find a rectifier and find some way to get a keyboard and graphical interface...
D-Lew is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 09:40 PM   #16
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: I found a...

computer in his car???? :O
__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 09:44 PM   #17
Fully Optimized
 
D-Lew's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,793
Send a message via AIM to D-Lew
Default Re: I found a...

Yep, he's got a bunch of the required parts, he just hasn't found a way to put it together yet. The board is going to be bolted to the inside back of the dash/footwell and is going to be run off a mobile AMD Turion I think, fed to a tv screen he has up where the dome light was. The problem is making one that doesn't need loud cooling and also getting the power supply to work at 6V situations.

I think I had a better idea, though. I might build a chassis and get some controls and make a MAME arcade box out of it, it would be perfect for Galaga and Pac-Man.
D-Lew is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2006, 09:21 AM   #18
Fully Optimized
 
D-Lew's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,793
Send a message via AIM to D-Lew
Default Re: I found a...

Okay, my internet is running like a fat kid waist deep in a tub of molasses so here's a quick, short update.

I did some digging and found out some stuff about the board. It's an SiS chip. They say on their website that they only make chips, not boards, but I don't know if that info is relevant since this board is from the early 90's. I came up with "SiS 530/5595." It is important to distinguish this from the "680(?)/5595" as they are different models and require different drivers from what I can gather. The OEM of the PC is Total Peripherals. Here's a feeler pic I took and one of the board from Google.


*This picture is very close, but I don't think it's the same board since the BIOS chip and power supply connections are in different locations.

Info on the board:
http://www.mainboard.cz/mb/jetway/530BF.htm
*See footnote above

Hopefully I will be able to get the other two pics I took up soon, but it doesn't look like it. Thanks, internet.
D-Lew is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2006, 03:41 PM   #19
Fully Optimized
 
D-Lew's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,793
Send a message via AIM to D-Lew
Default Re: I found a...

YES! Finally, I think I nailed it. The board is by PCCHIPS and is model M598LMR. I also got my pics to upload finally.

Info on the board + picture:
http://www.pcchipsusa.com/prod-m598lmr.asp




I will be essentially moving this thread to the hardware section so I can get help with components. I've already got a hard drive on the way so I'll need RAM, CPU, optical drive of some sort. Also if you know anything else I might could use let me know. I already found the most recent BIOS.

Anyone who knows about dinosaurs please pm me or see if you can find my thread in hardware.

Thanks,
Dan
D-Lew is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2006, 05:23 PM   #20
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: I found a...

Well, I do own a K6-II, but I need to get a board to use it. BUT, what if it won't boot?

And, that thing's so old tech. That's all I used to find in the garbage mainly.
__________________

lhuser is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0