Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-17-2007, 10:06 AM   #1
Fully Optimized
 
mongoman's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 2,021
Send a message via AIM to mongoman
Default How many of you....?

how many of you when u first start up your pc for the first time it dosent work?
__________________

__________________
||Intel Core i5 @ 4.1ghz||Intel DP55KG||Corsair 750w psu||8gb G. Skill ram||120gb intel ssd 2x 1.5tb WD Green||MSI Gtx 970||
mongoman is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2007, 10:06 AM   #2
Golden Master
 
DJ-CHRIS's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5,203
Send a message via AIM to DJ-CHRIS Send a message via MSN to DJ-CHRIS Send a message via Yahoo to DJ-CHRIS
Default Re: How many of you....?

Used to happen to me, but it hasn't happened the last 4 builds.
__________________

DJ-CHRIS is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2007, 10:08 AM   #3
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: How many of you....?

Well I've only built two PC's, this one and the last one.

The last one didn't power up properly, but only due to the fact I had forgotten to plug in the ATX12v connector...
This one powered up straight away.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2007, 10:11 AM   #4
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: How many of you....?

All my Pcs, well except one, started great. The Celereon 333MHZ somehow, always needed a RAM reseat. One PSU gave up on the IBM machine.
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2007, 10:43 AM   #5
The Candyman
 
~mr mixx~'s Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 11,310
Default Re: How many of you....?

all my computers work on the 1st boot, and if your's can't boot up at all no matter what you do...just flash the bios, it works everytime. :P

-edit-

unless your mobo is fried...then your ish out of luck !!
__________________
" Let the music move you "
~mr mixx~ is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2007, 01:42 PM   #6
Daemon Poster
 
NEED WOW NOW's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,315
Send a message via AIM to NEED WOW NOW
Default Re: How many of you....?

first build and it worked right when i turned it on
__________________
AMD is Happy!
Intel is Pissed!
Europe is $1.45 Billion Dollar's Richer!
NEED WOW NOW is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2007, 01:55 PM   #7
muz
Golden Master
 
muz's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6,928
Default Re: How many of you....?

On this build no but i realised my mistake pretyt much instantly , i had put a riser in the wrong place so it was shorting the board out , i have never had a computer not boot and i have no clue why i always work it out so yeah sometimes it does and sometimes it dosent but i find out why if it dosent

I dont think anyone can say without a shaddow of a doubt it works 100% of the time cos what if a mobo or other part is doa and we all make mistakes nobody is perfect
__________________
Desktop-AMD Athlon 64 X2 6000+-2GB Elixer DDR2 800 250gb+500gb+500gb+120gb
Laptop-Apple Macbook Pro 13" Intel core i5(2.3ghz) 4gb Ram 320gb hard drive
muz is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2007, 04:24 PM   #8
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: How many of you....?

Quote:
Originally Posted by mongoman View Post
how many of you when u first start up your pc for the first time it dosent work?
It has never happened
__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2007, 04:31 PM   #9
Fully Optimized
 
MooseMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: United States
Posts: 2,627
Send a message via AIM to MooseMan
Default Re: How many of you....?

The first time I built a system myself I didn't place the jumpers correctly. Took a couple of minutes to get it right. That and I hadn't mounted the heatsink on my P4 right. That takes a couple tries to get the method down. Plus your first time doing it, it can be confusing as to how to mount it. Otherwise since then I have built a couple systems and was sucessful without problems on first boot. (I voted sometimes)
__________________
.::The top folder on the CF F@H team::.
http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/...&teamnum=42655
MooseMan is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2007, 05:08 PM   #10
Golden Master
 
Rubber314Chicken's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,574
Send a message via AIM to Rubber314Chicken
Default Re: How many of you....?

I've rebuilt other computers, and it only gave me an error on ine becuase the cpu fan was plugged into the cha1 fan.
__________________

__________________
AMD Athlon 64X2 4200+, 2 GB ram, 2 TB HDD, Ubuntu+SAMBA ♫ Lenovo T410, i5@ 2.4 GHz, 4 GB ram, 7
Rubber314Chicken is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0