Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-07-2007, 11:58 PM   #21
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: Got My x1550 FInally

ok now im going to do a 15 minute long analysis of internet speeds cuz im confused now

1. ISP's, when advertising, offer their internet in X ammount of megaBITS
2. when you are downloading a file, speed is given in kiloBYTES per second
3. so, that means when you have 5 megaBIT internet, you can download a file at a maximum speed of 640 kilobytes
4. internet is never measured in megabytes
5. when you go to a speed test like www.speedtest.net, it test in kiloBITS/second

NOW

1. rudster stated that he has 640 kiloBIT internet, and that would mean 640 kilobits = 0.625 megabits
2. muz stated that he has 1 megabit internet, which is faster than rudsters 640 kiloBIT internet because 1 megaBIT is 1000kiloBITS (in easy words)
3. so then rudster later stated that he gets 80 kiloBYTES per second, which is the equivalent of the 640 kiloBITS

am i missing something?

so why is muz complaining about his internet being slow in the first place?
__________________

__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 12:07 AM   #22
Golden Master
 
freestyler105's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7,883
Default Re: Got My x1550 FInally

1. Correct.
2. Correct.
3. Sort of...you divide bits by 8 to get bytes. So it would be 635 kB/s.
4. Sometimes, usually not though.
5. Yeah, by default it tests in kilobits.

1. 640 kilobit internet would be 80 kilobytes.
2. 1 megabit internet is 125 kilobytes.
3. Yeah.

So Muz's is a little faster. But remember that is max speed, actual speed could be much different depending on the conditions.

FYI, kB or KB usually means kilobytes, kb or Kb usually means kilobits.
__________________

__________________
C2D E6600 | 4GB DDR2-800 | 9800GTX+ | Asus P5B-E | 150GB Raptor | 320GB 7200.10 | 750W Xigmatek PSU
freestyler105 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 12:33 AM   #23
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: Got My x1550 FInally

Quote:
Originally Posted by freestyler105 View Post
1. Correct.
2. Correct.
3. Sort of...you divide bits by 8 to get bytes. So it would be 635 kB/s.
4. Sometimes, usually not though.
5. Yeah, by default it tests in kilobits.

1. 640 kilobit internet would be 80 kilobytes.
2. 1 megabit internet is 125 kilobytes.
3. Yeah.

So Muz's is a little faster. But remember that is max speed, actual speed could be much different depending on the conditions.

FYI, kB or KB usually means kilobytes, kb or Kb usually means kilobits.
ok i get it now. thanks.

but still: http://www.google.com/search?hl=en&s...s+in+kilobytes
__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 12:46 AM   #24
BSOD
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 6,556
Send a message via MSN to Rudster816
Default Re: Got My x1550 FInally

though bare in mind latency and raw speed arent directly related, like dial up's latency can be better than things like satelite internet, national wireless broadband. in games you dont really have to download that much data to communicate everything, its just that the 100 milla-seconds to get there really makes a dramatic effect.
cable\TiOS has the best latency followed(usually) by dsl.

we pay for 768Kbps but get 640Kbps because they have too many connections on our LAN, with a little bit of math we have 7 people on a LAN with a max of 6(at 768Kbps), which decreases everybodys overall speed by 128Kbps although i would have to say we use our connection to the max, almost every second were doing something, downloading by night and surfing by day
Rudster816 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 12:50 AM   #25
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: Got My x1550 FInally

yea, as rudster said, speed isnt everything. its the latency that also matters a lot. you want at MOST 100ms ping to the server. and if you have more, you might as well just not game, as there probably will be lag .
__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 12:51 AM   #26
Golden Master
 
freestyler105's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7,883
Default Re: Got My x1550 FInally

Eh, I'd say as long as it's under 200ms it's fine.
__________________
C2D E6600 | 4GB DDR2-800 | 9800GTX+ | Asus P5B-E | 150GB Raptor | 320GB 7200.10 | 750W Xigmatek PSU
freestyler105 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 05:01 AM   #27
Fully Optimized
 
spywarebanisher's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,135
Default Re: Got My x1550 FInally

Quote:
Originally Posted by freestyler105 View Post
Eh, I'd say as long as it's under 200ms it's fine.
not the freaks who kick u for having over 50 ping...ih8 them

oh rite and my friend keeps telling me that playing bf2142 on lowest settings decreases his latency. im not sure because being on lowest settings just means that you will have btr fps rite?
__________________
amd athlon x2 4800+ 2.5ghz / 4gb ddr2 800mhz mushkin/ ZOTAC 8600gt 256mb / 320gb HDD 7200RPM / 250 watt psu
spywarebanisher is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 05:06 AM   #28
muz
Golden Master
 
muz's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6,928
Default Re: Got My x1550 FInally

Meh i wasnt complaining about only having 1mb internet i dont care , i mean it would be nice to have something faster but you cant have it all
And yeah the whole megabyte megabit thing is annoying as hell you just gotta get used to it , There are 8 bits in a byte
Anywhow so yeah any more good game ideas
__________________
Desktop-AMD Athlon 64 X2 6000+-2GB Elixer DDR2 800 250gb+500gb+500gb+120gb
Laptop-Apple Macbook Pro 13" Intel core i5(2.3ghz) 4gb Ram 320gb hard drive
muz is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 05:11 AM   #29
Fully Optimized
 
spywarebanisher's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,135
Default Re: Got My x1550 FInally

Quote:
Originally Posted by muz View Post
Meh i wasnt complaining about only having 1mb internet i dont care , i mean it would be nice to have something faster but you cant have it all
And yeah the whole megabyte megabit thing is annoying as hell you just gotta get used to it , There are 8 bits in a byte
Anywhow so yeah any more good game ideas
battlefield 2
__________________
amd athlon x2 4800+ 2.5ghz / 4gb ddr2 800mhz mushkin/ ZOTAC 8600gt 256mb / 320gb HDD 7200RPM / 250 watt psu
spywarebanisher is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 05:16 AM   #30
muz
Golden Master
 
muz's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6,928
Default Re: Got My x1550 FInally

And would that run on my system , see first page or sig
__________________

__________________
Desktop-AMD Athlon 64 X2 6000+-2GB Elixer DDR2 800 250gb+500gb+500gb+120gb
Laptop-Apple Macbook Pro 13" Intel core i5(2.3ghz) 4gb Ram 320gb hard drive
muz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0