Go Back   Computer Forums > Welcome To Computer Forums .org > Social Lounge | Off Topic
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-10-2007, 05:02 PM   #1
Daemon Poster
 
PCNoob's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 690
Default Anyone tell me the best way to do this?

I have some video files (probably about 12 gigs) on my old computer and I'm wondering what would be the best way to transfer them to my new computer (the one in my sig).

I can't burn them because the old computer doesnt have any sort of burner so I'm kind of stuck here. It does have USB ports so would a flash drive be my best bet?

Thanks.
__________________

__________________
●█〓██▄▄▄▄▄▄ ●●●●●●>>>>>>>
▄▅██████▅▄▃▂
██████████████
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲◤
PCNoob is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 05:06 PM   #2
Fully Optimized
 
Bahawolf's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United States
Posts: 2,604
Default Re: Anyone tell me the best way to do this?

Do you have an IPOD? Thats how I transfer my data.. considering it has 30GB.
A flash drive would do the same..
__________________

Bahawolf is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 05:06 PM   #3
In Runtime
 
Dot Cong's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 281
Default Re: Anyone tell me the best way to do this?

If you have both computers plugged into a LAN you can transfer that way.
__________________
Laptop: Apple MacBook | Intel Core 2 Duo 2.0GHz | 1GB RAM | 80GB HDD | 6x Double-Layer SuperDrive | Intel GMA 950 graphics with 64MB DDR2 SDRAM shared

Desktop: ASRock 4Core-Dual VSTA | E7200 | Radeon HD 2600 Pro | 80GB HDD | 2GB(2x 1GB) DDR2 Kingston ValueRam
Dot Cong is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 05:08 PM   #4
Site Team
 
David Lindon's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 15,233
Default Re: Anyone tell me the best way to do this?

Quote:
Originally Posted by Dot Cong
If you have both computers plugged into a LAN you can transfer that way.
Yeah use a lan connection. Alternatively, take the hard drive out and plug it into the new compute
__________________
[url=http://www.LNXPS.NET]LNXPS.NET - The XPS Library]
David Lindon is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 05:12 PM   #5
Daemon Poster
 
PCNoob's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 690
Default Re: Anyone tell me the best way to do this?

Quote:
Originally Posted by Dot Cong
If you have both computers plugged into a LAN you can transfer that way.
Hmm, both computers are hooked up to a router. Does that make a LAN?

I hardly know anything about networking. If it is, how would I go about sharing those files?
__________________
●█〓██▄▄▄▄▄▄ ●●●●●●>>>>>>>
▄▅██████▅▄▃▂
██████████████
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲◤
PCNoob is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 05:12 PM   #6
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Anyone tell me the best way to do this?

Yep, network them
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 05:17 PM   #7
In Runtime
 
Dot Cong's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 281
Default Re: Anyone tell me the best way to do this?

Quote:
Originally Posted by PCNoob
Hmm, both computers are hooked up to a router. Does that make a LAN?

I hardly know anything about networking. If it is, how would I go about sharing those files?
Yes it's a LAN, as for how to share, i'm sure someone else can explain better than me, i can barely type right now, stupid medicine.
__________________
Laptop: Apple MacBook | Intel Core 2 Duo 2.0GHz | 1GB RAM | 80GB HDD | 6x Double-Layer SuperDrive | Intel GMA 950 graphics with 64MB DDR2 SDRAM shared

Desktop: ASRock 4Core-Dual VSTA | E7200 | Radeon HD 2600 Pro | 80GB HDD | 2GB(2x 1GB) DDR2 Kingston ValueRam
Dot Cong is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 05:19 PM   #8
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Anyone tell me the best way to do this?

Are they both XP? and if so, are they pro or home?
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 05:19 PM   #9
Daemon Poster
 
PCNoob's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 690
Default Re: Anyone tell me the best way to do this?

Quote:
Originally Posted by Raffaz
Are they both XP? and if so, are they pro or home?
Both XP and both Home edition.
__________________
●█〓██▄▄▄▄▄▄ ●●●●●●>>>>>>>
▄▅██████▅▄▃▂
██████████████
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲◤
PCNoob is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 05:22 PM   #10
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Anyone tell me the best way to do this?

Quote:
Originally Posted by PCNoob
Both XP and both Home edition.
Ok well all you have is simple file sharing, so have a look at this
http://www.practicallynetworked.com/...ilesharing.htm
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0