Go Back   Computer Forums > General Computing > Server Administration
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-07-2013, 04:05 AM   #1
Jsy
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 91
Default Word 2010 takes a minute or more to save to network

Greetings,

When my users save a word document or anything related to MS Office (2010 or 2013) onto the network it takes a minute to save or more. A box will pop up with the saving location with a blue line saying stating the save progress.

I have a brand new network running MS Server 2012 Essentials, running all Window 7 Pro 64-bit desktops via wifi (8 users).

1) I have tried different AV and no AV - same problem
2) I have disabled SMB2.0/3.0 on the server, which resolves the problem, but my transfer speed is 350kb max.
3) I've check the DNS so many times my eyes are sore.
4) Wifi traffic is all in the clear.
5) I've tested large file transfers zero problem. Downloaded large internet files no problem.

The end result is it is not a local network issue, but a server to client issue strictly. Has anyone found a fix for this? Dell and MS have been zero help.


EDIT: I ran both of these commands on the server when configuring the SMB2.0/3.0 to SMB1.0 (don't do it to the client side. It won't make a difference):
1) Set-SmbServerConfiguration -EnableSMB2Protocol $false
2) Set-ItemProperty -Path "HKLM:\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanSer ver\Parameters" SMB1 -Type DWORD -Value 0 -Force
Reboot your server, then your desktop.
Smooth sailing from here
__________________

__________________
3800x AMD, ASUS-E mobo, four 512 sticks of ddr400 (duel channels), Nvidia 7900gt OC, 80gig, 120gig, 200gig, 320gig, 400gig WDs, and a Soprano case
Jsy is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2014, 07:10 PM   #2
Solid State Member
 
RapidEyeIT's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Canada
Posts: 12
Default Word 2010 takes a minute or more to save to network

Nice. Sucks that you had to make that particular reg mod to fix the issue. A little excessive. Have you found any other culprit since?
RapidEyeIT is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0