Go Back   Computer Forums > General Computing > Server Administration
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-19-2006, 02:23 PM   #1
cg1
In Runtime
 
cg1's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Guernsey
Posts: 160
Exclamation windows server not booting

i have a windows 2003 enterprise server, the other day when i turned it on it came with with a blue screen saying page_fault_in_nonpaged_area stop: 0x00000050. i trying booting in safe mode and looking for malware drivers in the system32 folder but found nothing.
__________________

cg1 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2006, 10:37 AM   #2
In Runtime
 
systeq's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 164
Default Re: windows server not booting

try reseating all internal components including cabling and reboot. if not, try repairing off the recovery console. if that doesnt work, reinstall and run a restore from a backup to get it back up and running.
__________________

__________________
Dell Precision WS470 Xenon 3.0GB 1GB PC3200 80GB SATA HDD

but...control 5 servers, one switch rack with 300 ports protected by cisco router, 300 PC's, 75 notebooks over a wLAN ;)
rramzjr@hotmail.com
systeq is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2006, 04:52 PM   #3
Daemon Poster
 
ardy89's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,359
Send a message via MSN to ardy89
Default Re: windows server not booting

do a search for the error and error code in the microsoft knowledge base i did but theres quite a few answere concerning different types of hardware, see if any correspond wiv your server!!
__________________
Amd athlon xp 3200+
1gb dual channell geil
aopen 6800gt ALL SUBMERGED
Abit an7 guru
80Gb HDD, 200 Gb sata HDD
ardy89 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2006, 01:20 PM   #4
cg1
In Runtime
 
cg1's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Guernsey
Posts: 160
Default Re: windows server not booting

i found the problem its because of a system file called "drvmain.sdb" do you know if i can get this file without reinstalling windows
cg1 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2006, 09:53 AM   #5
In Runtime
 
systeq's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 164
Default Re: windows server not booting

This is what i found in google:

I just mannaged to fix this problem, I hope this will be useful to every one who experiences it. this problem is caused incase you have 2 RAM connected and on of them is disfunction, try to remove one of them to check which one is causing the problem, I'm not sure if this is the only thing that can cause this error, but it did the work for me.


found it here: http://www.annoyances.org/exec/forum/winxp/1158259753

let us know if it was the hardware....
__________________
Dell Precision WS470 Xenon 3.0GB 1GB PC3200 80GB SATA HDD

but...control 5 servers, one switch rack with 300 ports protected by cisco router, 300 PC's, 75 notebooks over a wLAN ;)
rramzjr@hotmail.com
systeq is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2006, 04:09 PM   #6
cg1
In Runtime
 
cg1's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Guernsey
Posts: 160
Default Re: windows server not booting

i managed to fix it, but i think it was the scoket and not the ram
cg1 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2006, 10:00 AM   #7
In Runtime
 
systeq's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 164
Default Re: windows server not booting

Quote:
Originally Posted by cg1
i managed to fix it, but i think it was the scoket and not the ram
you mean, the memory socket? either would be considered a "RAM" problem by that blue screen.
__________________
Dell Precision WS470 Xenon 3.0GB 1GB PC3200 80GB SATA HDD

but...control 5 servers, one switch rack with 300 ports protected by cisco router, 300 PC's, 75 notebooks over a wLAN ;)
rramzjr@hotmail.com
systeq is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2006, 02:01 PM   #8
cg1
In Runtime
 
cg1's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Guernsey
Posts: 160
Default Re: windows server not booting

yeh, the scoket the ram goes in, i tried the ram i another pc and it worked fine also tried new ram in the scoket and the blue screen came back
cg1 is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2006, 11:46 AM   #9
In Runtime
 
systeq's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 164
Default Re: windows server not booting

Quote:
Originally Posted by cg1
yeh, the scoket the ram goes in, i tried the ram i another pc and it worked fine also tried new ram in the scoket and the blue screen came back

AHHHH, hw is sooo easy to TS...
__________________

__________________
Dell Precision WS470 Xenon 3.0GB 1GB PC3200 80GB SATA HDD

but...control 5 servers, one switch rack with 300 ports protected by cisco router, 300 PC's, 75 notebooks over a wLAN ;)
rramzjr@hotmail.com
systeq is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0