Go Back   Computer Forums > General Computing > Overclocking | Cooling | Modding
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-26-2010, 12:09 AM   #1
Beta Member
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Default Lost 1066 Mhz option in BIOS

Hello folks, I recently bought four sticks of OCZ Reaper memory. When I first got it, I went into my bios and (Asus M2N SLI Deluxe Mobo) selected 1066 MHz option for my memory. I came to realize that I had to increase the voltage to 2.35 in order for it to run stably. The manufacture suggests that it only run at 2.1 Volts. I figured that maybe a bios update would help get the volts down, so i used the Asus update program which supposedly updates your bios without logging out of windows.

I was warned to not screw with bios updates, I should have listened...

Anyways, after the update, I noticed that there was no option in the bios to set my memory to 1066 MHz. The highest it goes is 800 MHz. It would sure be a waste of money and potential gaming power to not unleash its full potential. I even reset the CMOS and updated the bios with later versions I also put in my old memory to see if the system would detect some new hardware or something.... Still, no option for 1066MHz.

Any suggestions?
tempemonkey is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 03:23 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0