Go Back   Computer Forums > General Computing > Networking | DNS
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-21-2013, 10:48 AM   #1
Solid State Member
 
Join Date: May 2013
Location: US
Posts: 16
Default Wow! What's going on?

I just clicked on some email addresses that were embedded in email. They were addresses of people my contractor sent me to use as references. All three individuals had different email domains (if that's the correct term). It's not like they were all Gmail. In each case, clicking on the links opened my Google browser rather than my email program. A few days ago I installed a new router and signed up with OpenDNS. I can't imagine that either of those two things would be the culprit. Any help would be appreciated.
__________________

ProDrawerCom is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 05:53 PM   #2
Fully Optimized
 
OhSnapWord's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,853
Default Re: Wow! What's going on?

Exactly what address do they take you to?
__________________

__________________
FX-8350 @ 4.7 cooled by H80, 32GB Mushkin Enhanced Blackline 2133, Asus Sabertooth 990FX, 2x Radeon HD 7850 2GB in X-fire, 500GB Samsung 850 Evo, 4TB Seagate, 3TB WD Black, 2x 1TB WD RED in RAID 0
OhSnapWord is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 06:01 PM   #3
Solid State Member
 
Join Date: May 2013
Location: US
Posts: 16
Default Re: Wow! What's going on?

Quote:
Originally Posted by OhSnapWord View Post
Exactly what address do they take you to?
Thanks for responding.

The first email address I click on, takes me to Google, the primary search page as I call it. The second email address I click on (without closing Google), takes me to the secondary google page. This is the way Google always works for me. I have three monitors, and, if I click on a second instance of Google-- it takes me to (what I call) a secondary Google page.

So the three email addresses that were mailed to me act as Google icons! Very strange! Never had this problem. But then-- this is a computer. :-)
ProDrawerCom is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 06:07 PM   #4
Solid State Member
 
Join Date: May 2013
Location: US
Posts: 16
Default Re: Wow! What's going on?

I think maybe I just figured it out. I copy and pasted the links to NotePad. They appear in NotePad as mailto: x @ gmail. com. To me-- that looks like HTML syntax. So maybe the sender copied the addresses from a website, and maybe the HTML syntax triggers Google. Does that sound logical?
ProDrawerCom is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 06:33 PM   #5
Fully Optimized
 
OhSnapWord's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,853
Default Re: Wow! What's going on?

What is the default email client on your computer?
__________________
FX-8350 @ 4.7 cooled by H80, 32GB Mushkin Enhanced Blackline 2133, Asus Sabertooth 990FX, 2x Radeon HD 7850 2GB in X-fire, 500GB Samsung 850 Evo, 4TB Seagate, 3TB WD Black, 2x 1TB WD RED in RAID 0
OhSnapWord is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 09:36 PM   #6
Solid State Member
 
Join Date: May 2013
Location: US
Posts: 16
Default Re: Wow! What's going on?

Windows Live Mail
ProDrawerCom is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 10:19 PM   #7
Fully Optimized
 
OhSnapWord's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,853
Default Re: Wow! What's going on?

Make sure that it is in fact set as the default. Also, see what happens if you click on known good email links.
__________________
FX-8350 @ 4.7 cooled by H80, 32GB Mushkin Enhanced Blackline 2133, Asus Sabertooth 990FX, 2x Radeon HD 7850 2GB in X-fire, 500GB Samsung 850 Evo, 4TB Seagate, 3TB WD Black, 2x 1TB WD RED in RAID 0
OhSnapWord is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2013, 07:26 AM   #8
Wizard of Wires
 
setishock's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Not sure
Posts: 10,030
Default Re: Wow! What's going on?

Drop the malto: off the email address then try it. A legit email addys would be xxx@gmail.com.
setishock is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2013, 11:13 AM   #9
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Re: Wow! What's going on?

Having the "mailto:" simply tells the computer to open your default mail program. In this case, my best guess, is that the email client got changed to GMail as default. Since the computer isn't saved with a GMail account, then it's likely that it's defaulting back to Google because it can't login to GMail.

In Win7 go to Start and in the search bar type default and Default Programs should popup. Pick it and verify what the default mail client is.


(I was going to type all this the other day but I was on my iPad and wasn't 100% sure of how to get to the default programs in Win7. By the time I got around to checking again on my computer the solution (which I'm guessing will work) has been suggested by OhSnap)
__________________

__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0