Go Back   Computer Forums > General Computing > Networking | DNS
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-14-2007, 05:28 PM   #1
AOD
In Runtime
 
AOD's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 348
Default WG311 PCI Adapter Problems

Okay, so I've just bought a Netgear modem/router and three WG311v3 PCI Adapter cards. I installed one fine into my computer, then I did same process on my dad's computer and thats when things went screwy. After I installed drivers then rebooted and inserted card as per the instructions the computer would get to the windows desktop or not even that far and just freeze. It's a fairly old computer Intel Celeron 900mhz, 512mb ram but I'm pretty sure that it should still handle the card. I've found some other people having problems with it and some got it to work after disabling DMA or other devices. Not tried that yet, but could it be a problem with the BIOS seeing it's from 2001?
__________________

__________________
Yes I have another problem...
AOD is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2007, 06:06 PM   #2
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: WG311 PCI Adapter Problems

These are PCI? You say you installed the drivers then inserted cards is this correct? Normally you would install the card boot the pc and then install the drivers for it.
Also, it could be the card so try another one to double check. And what OS are you running?
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2007, 06:57 PM   #3
AOD
In Runtime
 
AOD's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 348
Default Re: WG311 PCI Adapter Problems

Tried the card on another computer and tried another card on this computer, the card works fine on other computer and the same happened with another card. I'm running Windows XP was on ME but I upgraded it to see if that changed anything but it didn't. I don't really know what I can do now expect mess around with bios settings seeing that I can't even get into Windows it just locks up at the Windows XP loading thing. Okay, I got the computer going pass the windows loading but it freezes after a scandisk. I just disabled some of the motherboard functions to get pass the loading screen.
__________________
Yes I have another problem...
AOD is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2007, 07:05 PM   #4
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: WG311 PCI Adapter Problems

You aint answered me questions above If you answer yes to questions above, then i would suggest booting into safemode. F8 key when ya startup. Goto device manager and remove the driver. Then install the card in pc, if it isnt already done. Restart the pc normally and let the computer detect it
Raffaz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0