Go Back   Computer Forums > General Computing > Networking | DNS
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-14-2018, 09:54 AM   #1
Beta Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: United States
Posts: 1
Default slow internet speed

I have Century Link internet and have always had good luck with it. I pay for 40mbps, and according to my status in the modem am getting 50.11 mpbs.
My connection slows down almost immediately after doing a speed test it seems to me. Sometimes it will be okay for a while, other times it doesn't.
I've noticed that if I uninstall my network driver, then re-start the pc the speed comes back but not for very long.
Is it possible that my onboard network card is losing its ability to connect? Or what the heck is going on that I cannot figure out? I've cleared the cache multiple times, have run Malwarebytes, CCleaner and Glary utilities constantly so I don't think it is a problem with junk files. I have Norton with Century Link and have never had problems with it.
__________________

__________________
fillrock is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2018, 10:25 AM   #2
Fully Optimized
 
AMD_man's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Memory
Posts: 1,516
Default Re: slow internet speed

First of all, there is no need to run CCleaner and Glary all the time. Sometimes they can cause more problems that they solve, if they even solve anything other than freeing storage.

Secondly, it's not weird that you get high speeds when doing speed tests. Some ISPs will increase your bandwidth when you are running tests.

A few things you might want to try:
  1. Contact your ISP (do this first to avoid wasting your time),
  2. Reset your network settings,
  3. Reset your gateway settings,
  4. Use Google's DNS servers,
  5. Check for Adware. (run Rkill first).
__________________

__________________
"I so enjoy watching history warp as words pass
from the lips of one to the ears of another.
Imperfectly formed, half understood, poorly remembered."
AMD_man is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2018, 04:07 AM   #3
Fully Optimized
 
Smart_Guy's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Saudi Arabia
Posts: 3,581
Default Re: slow internet speed

Try getting network's latest drivers from the official website.


Try testing an actual file from file download testing services such as this: https://speed.hetzner.de
__________________
My main rig (click here).
Smart_Guy is offline   Reply With Quote
Reply

« My Home Network | - »
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0