Go Back   Computer Forums > General Computing > Networking | DNS
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-07-2007, 11:34 PM   #1
Beta Member
Join Date: Feb 2007
Posts: 3
Default Running USB 1.0

I have a Dell 4550 that worked great with my dell wireless 1180 usb Adapter but when I plug it into my Dell 8400, it works for about three minutes then overheats making it so that I cannot connect. Would it be because my Dell 8400 is usb 2.0 and my 4550 is 1.0 along with my adapter? Are you able to use usb 1.0 devices on usb 2.0 computers?

tacitcracker is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2007, 05:19 AM   #2
Golden Master
dude_se's Avatar
Join Date: Nov 2004
Posts: 8,632
Send a message via AIM to dude_se Send a message via MSN to dude_se
Default Re: Running USB 1.0

yes you can. you can even use 2.0 devices on 1.0 usb slots, you just wont get the maximum speed. it shouldnt over heat. does any other usb device have the same problem?
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 04:08 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0