Go Back   Computer Forums > General Computing > Networking | DNS
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-12-2004, 03:32 PM   #1
In Runtime
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 184
Send a message via AIM to darkpriest Send a message via MSN to darkpriest Send a message via Yahoo to darkpriest
Default Router Problems..... Please Reply

Ok, I've got cox cable.... we have two computers, with a linksys router..(just a lil info)

I tried this post in the general section of the forums.. but didnt get much help, so i desided to try here...

Ok, here's the problem.... Our router goes down about once every 3 or so hours... i look and everything is connected right and our cable modem is connected to the internet... so i unplug the router and plug it back in, then it works again for three or so hours.... then it goes down.... we called cox and they suggested gettin a new router, so we got a new one and a new cable modem(they said it was going bad) then i connected everything up again.... and it STILL goes down every three or so hours, when the modem says its still on....

Someone suggested upgrading my firmware, so i did that... but it STILL goes down every 3 hours.... if i could get some help it would be greatly appreciated...


thx and plz help ,
-Darkpriest
__________________

darkpriest is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2004, 08:04 PM   #2
Baseband Member
 
Iceman's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 52
Default

If its an e-machines, ive heard this problem many times, you need to turn off the "let microsoft run your network in the conrl panl", restart your comp, and turn it back on and restart again.
__________________

Iceman is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2004, 09:45 PM   #3
In Runtime
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 184
Send a message via AIM to darkpriest Send a message via MSN to darkpriest Send a message via Yahoo to darkpriest
Default Re: Router Problems..... Please Reply

no, its a custom computer, but thx anyways, i found out the problem.... i dont understand it but w/e.... well, my compy had sp2 and the other compy had sp1.... so for the hell of it i reformatted to sp1, and it works perfect now -_-.... if any1 nows y it might have been sp2, please reply... thx
darkpriest is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2004, 10:20 PM   #4
Solid State Member
 
3LITE N3RD's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 7
Send a message via AIM to 3LITE N3RD
Default

lol im a computer technician and when i was on the phone troubleshooting with microsoft the guy i was on the phone with gave me some interesting statistics:

4 out of every 10 computers take SP2 with no trouble

so what does this leave us?

6 out of every 10 computers loaded with SP2 have internet, network, and other problems
3LITE N3RD is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2004, 09:51 PM   #5
In Runtime
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 184
Send a message via AIM to darkpriest Send a message via MSN to darkpriest Send a message via Yahoo to darkpriest
Default Re: Router Problems..... Please Reply

yeah, i like it, its a major step up... BUT, they should have gotten all the bugs out b4 they released it =-\
darkpriest is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2004, 04:00 PM   #6
Beta Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 4
Default Re: Router Problems..... Please Reply

im having the same probelm with belkin router and verizon dsl modem..it disconnect every 2 or 3 hours or even minutes sometmies after i changed to pppoe(still don't work)...........i still havn't found out the solutions.!!!!!!! i called belkin they sent me a new router but samething happens..!!!!!!!! anyone helps!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
xnycen is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2005, 04:08 AM   #7
Golden Master
 
athlon64fx's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 6,153
Send a message via MSN to athlon64fx
Default Re: Router Problems..... Please Reply

its all SP2. they should have worked out the bugs. it seems as if the NAT client on the router's firmware is incopatible with SP2. it has soemthing to do with NAT

NAT (Network Address Translation) is the process in which your computers private network is given access to the public (Internet) addressing space allowing it to be connected to public networks.
athlon64fx is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2007, 08:45 PM   #8
Fully Optimized
 
spywarebanisher's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,135
Default Re: Router Problems..... Please Reply

sp2 sucks, the firewall is creppy, and they turn on defualt things that u dont want
spywarebanisher is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 06:08 AM   #9
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Router Problems..... Please Reply

Im running SP2 on 3 computers on a wired/wireless network, and ive had no problems with any of them. Are you using torrents? There is a problem when running them that cuts you off every few hours when it isnt configured properly, cant remember off the top of my head where i saw it tho.
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0