Go Back   Computer Forums > General Computing > Networking | DNS
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-30-2009, 01:30 AM   #1
In Runtime
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 321
Default Router not connecting unless setup as a modem

Hey guys
My brother's girlfriend just got ADSL2+, and were supplied with a belkin modem-router by their ISP.

However, the router simply won't connect. He can get to the router's page / change settings around, and has changed the settings to exactly what the ISP has provided him (including the multiplexing methods, PPPoE, etc).

The only way he has been able to get it working is to go through the "create a new connection" wizard, and create one of those old modem-style connections where he has to open up a window and click "Connect". While the net speed seems adequate, this isn't going to work with the multiple computers that need to connect to the router. I think there are Mac's that need to connect too, and I have no idea if they can do a similar 'modem-style-connection' task that XP does.

Can you help? Thanks!
-Rhys
__________________

RhysAndrews is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2009, 09:43 AM   #2
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Router not connecting unless setup as a modem

Is the router set to keep the connection alive at all? I'm not sure if that'll make any kind of difference put who knows.

Throwing this out there aswell, make sure that the router portion is set as a "gateway" not "router".
__________________

__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2009, 07:00 PM   #3
In Runtime
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 321
Default Re: Router not connecting unless setup as a modem

@celegorm
Not sure what you mean, though I'll look to see if there are any settings for that. I spoke to my brother over the phone to fix this, but i'll be going 'round today to look at it.
RhysAndrews is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0