Go Back   Computer Forums > General Computing > Networking | DNS
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-27-2004, 05:57 AM   #1
In Runtime
Join Date: Nov 2004
Posts: 180
Default No Internet or network!

Hello people, can anyone help on this one?

I've got a PC with 2 network cards in it, 1 for an ethernet connection to the cable modem, the other is hooked up to a hub.

Well up until a few days ago this setup worked fine, all computers on the network could access the net, and all files/services on this PC.

Now I've got no internet access or any network on that computer for no apparent reason, it just ceased to work one day. In control panel both network cards have 'Automatic Private Addresses' I know this is not right, especially not for the cable modem. I've tried a fresh install of XP and even stripped the computer to it's most basic form (1 NIC for thecable modem, 1 hard disk, 1 optical drive) and installed again - STILL NO INTERNET OR NETWORK. I've tried 7 different NIC's, each time with a fresh install of XP and nothing gives. If i directly hook up any other machine (like this one) i get internet with no problems.

I NEED this computer up and running because it provides all audio and video to the whole house, plus my neighbour's house!

Anyone got any ideas? Any reply appreciated as i'm at a loss as to what to do now and it's really frustrating!



semtex is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2004, 11:32 AM   #2
Golden Master
athlon64fx's Avatar
Join Date: Aug 2004
Posts: 6,153
Send a message via MSN to athlon64fx
Default Re: No Internet or network!

I would make sure that you're gettign the right adress from your cable ISP.

also Hubs are dumb devices. they wont give your other machine an IP like a router can.

routers are much easier to manage and they offer more fleaxablitiy.

routers can be as cheap as 30 bucks at walmart or radioshack and are very easy to setup. they give you a cd to help you!

I would get a routers since its the most simple solution.

also if not possible to get a router. then please make sure that the other PCs defualt gateway (on IP settings) is the same as that pc you're using to connect the other pcs to the net.

Please use static addressing in the TCP/IP properties.

see if that helps if not You'll have to get a router.
athlon64fx is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 06:43 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0