Go Back   Computer Forums > General Computing > Networking | DNS
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-01-2009, 05:29 PM   #11
Beta Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 4
Default Re: Netgear WGR614 v7 + Intel(R) PRO/wireless 2200BG Network Connection = Not happeni

My router is being very bizarre, after tinkering for static ips and port forwarding it just started acting crazy.
Some devices get onto the network and connect to the internet just fine (a desktop running xp, the wii, and a macbook), other devices (my laptop running vista, another xp laptop, a G1 phone, an OLPC, and an xp desktop) will connect to the network but only have internet access if I manually set the DNS server to 192.168.1.1
When I attempt to connect without setting the DNS to that value I get on the network but receive an ip address outside the DHCP range (i.e., dhcp is set to .2-.51 and I get .133) and am unable to connect to the internet. Once I change the DNS then I am connected just fine.
When I changed the DHCP range to .101-.150 and set the DNS to automatic then all devices connected on their own and had internet access.
Unfortunately, about an hour after I posted that as a solution it stopped working and I had to switch back to 192.168.1.1 as my DNS server

very confusing problem and it really makes no sense to me!
__________________

jdavied is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2009, 04:02 AM   #12
In Runtime
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 171
Send a message via AIM to burn420 Send a message via Yahoo to burn420
Default Re: Netgear WGR614 v7 + Intel(R) PRO/wireless 2200BG Network Connection = Not happeni

jdavied - hhhmm... Your right, that doesn't make to much sense... I am wondering if maybe you may need to reset your router to factory defaults... Or flash the firmware... What kind of router do you have?
__________________

__________________
http://tetralogica.com
burn420 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2009, 05:21 PM   #13
Beta Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 4
Default Re: Netgear WGR614 v7 + Intel(R) PRO/wireless 2200BG Network Connection = Not happeni

I've done a reset and have updated the firmware. The router is a Netgear WGR614 v7
jdavied is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2009, 08:29 PM   #14
In Runtime
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 171
Send a message via AIM to burn420 Send a message via Yahoo to burn420
Default Re: Netgear WGR614 v7 + Intel(R) PRO/wireless 2200BG Network Connection = Not happeni

Hmm... Is it always the same devices that connect or don't connect?
__________________
http://tetralogica.com
burn420 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2009, 04:36 AM   #15
Solid State Member
 
Rockerz's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 17
Default Re: Netgear WGR614 v7 + Intel(R) PRO/wireless 2200BG Network Connection = Not happeni

Try the following link information and it might help you,
http://kb.netgear.com/app/products/model/a_id/2589
When you are on the page, click on No Internet Through Router


http://www.errorsnsolutions.com
__________________

Rockerz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0