Go Back   Computer Forums > General Computing > Networking | DNS
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-03-2008, 03:11 AM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 12
Default im new but really need help

hello to everyone on this forum. it looks like ill be learning a lot. heres my problem...

out of no where i loose wireless connection from my laptop so i reconnect which worked fine until the connection started to get unstable again then it finally stopped connecting. and now im getting the "limited or no connectivity" on my wireless network. the problem is only with my laptop because my girlfriends laptop is working just fine.

please help i need my wireless back.

thanks in advance.

my laptop is an older compaq (that has treated me well for the longest time) presario R3000 running xp.


-ed
__________________

speshuled is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 10:15 AM   #2
Daemon Poster
 
wmorri's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,066
Send a message via AIM to wmorri
Default Re: im new but really need help

Do you have integrated wireless, or is it an external device like a card or usb adapter? Have you made sure that you are up to date will all your drivers, and that you have the latest firmware.

Also, how far away from the hub are you? Somethings that might be causing a problem are thick walls, cordless phones, stuff like that check all of that, too.

Cheers!
__________________

__________________
LEARN BY DOING NOT BY FOLLOWING DIRECTIONS!
Linux Forever!

I thought you were a hispanic/african american? Who is the white guy in the pictures?
wmorri is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 11:58 AM   #3
Solid State Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 12
Default Re: im new but really need help

Quote:
Originally Posted by wmorri View Post
Do you have integrated wireless, or is it an external device like a card or usb adapter? Have you made sure that you are up to date will all your drivers, and that you have the latest firmware.

Also, how far away from the hub are you? Somethings that might be causing a problem are thick walls, cordless phones, stuff like that check all of that, too.

Cheers!

My laptop has an integrated wireless card and all my drivers are up to date with latest firmware.

As for distance from router, i was only in the next room over when this happened. The wireless on my laptop was working fine all day and all week up until this time.


-ed
speshuled is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 12:17 PM   #4
Daemon Poster
 
wmorri's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,066
Send a message via AIM to wmorri
Default Re: im new but really need help

You might want to try doing a power cycle. That is turning off your computer, then unplug your modem, and router. Then wait about a minute. Then plug in the modem first, wait till it is fully started up, then plug in your router. Wait for that to fully load, then turn on your computer. Then try to connect to your wireless and see what happens.

Cheers!
__________________
LEARN BY DOING NOT BY FOLLOWING DIRECTIONS!
Linux Forever!

I thought you were a hispanic/african american? Who is the white guy in the pictures?
wmorri is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 12:24 PM   #5
Solid State Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 12
Default Re: im new but really need help

Quote:
Originally Posted by wmorri View Post
You might want to try doing a power cycle. That is turning off your computer, then unplug your modem, and router. Then wait about a minute. Then plug in the modem first, wait till it is fully started up, then plug in your router. Wait for that to fully load, then turn on your computer. Then try to connect to your wireless and see what happens.

Cheers!

alright ill try that right now. i have a wired router (for the rooms in my house) and a wireless. does it matter which router i power up first?


thanks
ed
speshuled is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 02:40 PM   #6
Fully Optimized
 
blackjack's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,945
Send a message via MSN to blackjack
Default Re: im new but really need help

Are you using WEP encryption? when you click repair connection does it say INVALID IP ADDRESS? I had the exact same problem two days ago and I fixed it by changing from 64 bit two 128 bit Encryption.
__________________
Compaq Presario CQ5305K-m Intel® Pentium® Dual Core E5300 (2.6 GHz), Windows® 7 Home Premium 64 bit, 2048 MB , Hard drive: 320 Gb, with 18.5 Widescreen
SPURS TILL I DIE (DIAMONDS ARE FOREVER SO ARE SPURS)
TO DARE IS TO DO
blackjack is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 03:34 PM   #7
Solid State Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 12
Default Re: im new but really need help

Quote:
Originally Posted by blackjack View Post
Are you using WEP encryption? when you click repair connection does it say INVALID IP ADDRESS? I had the exact same problem two days ago and I fixed it by changing from 64 bit two 128 bit Encryption.
not sure where to find that option. but when i try to repair i get this message:


Windows could not finish repairing the problem because the following actions cannot be completed:

renewing ip address.
speshuled is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 04:42 PM   #8
Solid State Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 12
Default Re: im new but really need help

i also just found out that i can connect to my neighbors wireless network but not my own.

but my girlfriends laptop can connect to my wireless network
__________________

speshuled is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0