Go Back   Computer Forums > General Computing > Networking | DNS
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-08-2012, 08:34 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: US
Posts: 1
Default I'm connected to the Internet, but it will not let me browse.

Hi everybody, I'm new to the forum and glad to join! Yesterday I was browsing the web like normal, no problems an everything was good. I woke up today and went to check my email and I was not able too. I have a dell studio with windows vista home premium. For the most part I usually always use safari to browse. Today when I double clicked on it, the loading cursor came up for two seconds and then nothing happened. I knew something was up when nothing was happening and I had a full wifi connection. I then went ahead and restarted the computer. When it rebooted, I went ahead and tried Internet explorer. A pop up immediately came up and said Internet explorer has stopped working and was looking for a solution to fix etc... I currently do not have an anti-virus program. I should mention also that after all of this I ran windows in safe mode with networking and Internet explorer worked. I hav no idea what is going on and I am not very good with computers. Please help. Its driving me crazy!
__________________

Edpo21 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 07:40 AM   #2
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Re: I'm connected to the Internet, but it will not let me browse.

If it worked in safe mode and you don't have an anti-virus program than it's my first thought that there's some kind of malware/virus causing the problem.

Try Microsoft Security Essentials or AVG for anti-virus.
Then try Malwarebytes Antimalware for anti-malware.

You can download both in safe mode and run them in regular & safe mode and see if they find anything.

(All are free programs - AVG & Malwarebytes have paid versions but they are unneeded because the free versions work - don't pay for the full versions)
__________________

__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 04:20 AM   #3
Fully Optimized
 
joedaman633's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: England, Birmingham
Posts: 1,812
Default Re: I'm connected to the Internet, but it will not let me browse.

Right click the icon and run without add ons.
__________________
Athlon II x4 645 || 1TB 7200rpm HDD || EVGA GTX 650Ti OC || 8GB DDR3 RAM || Windows 7 Home x64

i5 4210M || 500GB Samsung EVO 850 SSD || GeForce 825M || 16GB DDR3 RAM || Windows 10 x64
joedaman633 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 01:58 PM   #4
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 67
Default Re: I'm connected to the Internet, but it will not let me browse.

I'd say try with a different web browser to see if that works.
Churla27 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 02:13 PM   #5
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Re: I'm connected to the Internet, but it will not let me browse.

Are you able to ping any sites when this happens?
__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0