Go Back   Computer Forums > General Computing > Networking | DNS
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-06-2009, 01:59 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2
Default Help needed!

Ok so i used to have a netgear wireless router in my home but it began to malfunction so i disconnected it. I then just wanted to connect my pc to the internet so i connected the dsl modem directly to the pc. The problem is that the pc doesn't recognize the connection now. In network connections it says the local area connection is connected, but i can't connect to the internet. Does anyone know how to solve this issue. Any help would be greatly appreciated.
__________________

solid ekans is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 01:18 AM   #2
Beta Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1
Default Re: Help needed!

Turn off your router .. unplugin . Dsl router ... Unplug wait 60 secs plugin elect adopter, then plugin in ether net cabel .. then turn on dsl modem. wait 3 mints and you should be good. If this didnt help. Go to connections and repair connection.
Even if this didn't help reinstall your dsl modem driver and you should be good.
__________________

sunnych is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 09:12 AM   #3
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Re: Help needed!

Quote:
Originally Posted by sunnych View Post
Turn off your router .. unplugin . Dsl router ... Unplug wait 60 secs plugin elect adopter, then plugin in ether net cabel .. then turn on dsl modem. wait 3 mints and you should be good. If this didnt help. Go to connections and repair connection.
Even if this didn't help reinstall your dsl modem driver and you should be good.

Right idea, just not said in a clear way. That me try.

Unplug the power cord from your Modem and leave it out for about 15-30 seconds. Plug it back in and wait for it to boot up. Then try the connection again. Go to Start > Control Panel > (depending on the view in the CP) go to Network and Internet Connections > Network Connections or just go right to Network Connections > Double click your LAN connection > go to the Support Tab and click repair.

If that doesn't work, I'd call your ISP. They probably have their modem setup to do MAC filtering and it will only allow the internet to go to a certain MAC address (every device that has a network adapter get a unique MAC address). They will need to update their info to allow the modme to give the internet to your computer instead of the router.
__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 01:16 PM   #4
Beta Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2
Default Re: Help needed!

Thanks a lot guys! Turns out i had to just re install my ethernet adapter's driver.
solid ekans is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0