Go Back   Computer Forums > General Computing > Networking | DNS
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-01-2009, 06:34 PM   #1
Fully Optimized
 
Jesusfrk611's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: US
Posts: 2,193
Default gateway problem

This one is kinda hard to explain since I don't know enough about networking yet. But sometimes when I'm just browsing the internet (most recently zooming in on a map on Google Maps) and the network completely dies (the whole network, not just the internet connection). I go into the Network and Sharing Center and it will fix it. But it's already happened to me 3 times just today, and a couple before that. It just started this week. The message it gives me after it fixes it is something like "default gateway was unavailable." It fixes it every time I try to, but it just gets annoying having to do so all the time. Never happened to me before, and so far only on this computer, which is wired into the router. My laptops are wireless. My best guess is the router may be dying? Not sure though. OS is Windows 7 Pro.
__________________

Jesusfrk611 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2009, 07:35 AM   #2
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Re: gateway problem

That is a hard one. I've never heard of anything like this. I'd guess if it was the router, you'd have to reset it. Maybe make sure your network drivers are up-to-date. When you say the 'whole network' does it effect the laptops too or just this computer?
__________________

__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2009, 12:09 PM   #3
Fully Optimized
 
Jesusfrk611's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: US
Posts: 2,193
Default Re: gateway problem

Quote:
Originally Posted by jmacavali View Post
That is a hard one. I've never heard of anything like this. I'd guess if it was the router, you'd have to reset it. Maybe make sure your network drivers are up-to-date. When you say the 'whole network' does it effect the laptops too or just this computer?
I actually figured it out in the meantime. It's an nVidia driver issue with my network card and Windows 7. Kinda weird it didn't show up when using Windows 7 RC... I since had a problem with my RAID array and just gave up on that Windows install and reinstalled w/o RAID. No problems yet. Running the Windows drivers for network adapter still. Probably have to do that until updated drivers for 7 come out.
Jesusfrk611 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0