Go Back   Computer Forums > General Computing > Networking | DNS
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-20-2013, 12:38 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 51
Default connectivity problem.

hello

need help guys. for some reason my internet connection keeps getting cut off. it started to happen since last month. scenario is at first everything will be fine. i can open any sites that i want. then suddenly my chrome will just keep loading and so does the refresh button it keeps spinning but i'm stuck to a white screen same goes with the internet explorer and firefox. i don't know what seems to be causing this. everything goes back to normal after restarting my computer. but its like having to restart every 30 mins is irritating.
using win 7 - 64bit by the way.
__________________

wahowee is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 01:19 PM   #2
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Re: connectivity problem.

When it's not working go to Start>Run>type CMD>in the black box type ping Website.com (where Website is the name of the site you are trying to get to when you just get the white screen). You should get 4 replies. Also try ping google.com. You should also 4 replies.

Does this happen on the same site everytime?
Have you power-cycled your modem/router?
Do you have other computers connected and if so are they having issues?
Have you called your ISP to see if they are able to help?
Are you able to go to other sites when this is happening?
How much time have you allowed when this happens?
What else might be running that could slow down browsing? Windows Updates? Antivirus Updates?
__________________

__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 01:59 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 51
Default Re: connectivity problem.

i notice this happens mostly when i'm youtubing.
tried restart/reset modem, to no avail. internet only comes back after restarting my computer.
don't have any other computers, my pocket PC is still able to access internet when this problem happens to my computer.
my ISP provider is giving me the run around.
no, cant surf to any site.
10 mins still cant connect, considered restart then.
i only do manual updates. no auto-updates.
wahowee is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 02:27 PM   #4
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default

Can you ping YouTube when this happens? Let us know.
__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2013, 10:18 AM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 51
Default Re: connectivity problem.

my avg detected a virus in chrome folder in my drive c, dont know if thats what fixed the problem. but im not having the trouble anymore since then. if it occurs again i'll try to ping youtube or which ever site i'm on.
wahowee is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2013, 11:10 AM   #6
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Re: connectivity problem.

Great! Glad it's sorted out. It likely had something to do with the issue.
__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2013, 11:33 AM   #7
Baseband Member
 
Join Date: May 2013
Location: USA
Posts: 53
Default Re: connectivity problem.

I say go to your router settings and refresh it and see if that works. Or you can unplug it for a few minutes and it would reset itself. That's where the problem is I bet.

---------- Post added at 11:33 AM ---------- Previous post was at 11:32 AM ----------

Oh sorry, just now seen it worked out. Hope you don't have any more problems.
Paws is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2013, 05:45 AM   #8
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 51
Default Re: connectivity problem.

it happened again. i tried pinging youtube, google and other site, it can receive data from those sites, 4 lines in CMD. but google chrome only keeps spinning. i tried releasing ip and renewing to no avail.
wahowee is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2013, 09:39 AM   #9
Wizard of Wires
 
setishock's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Not sure
Posts: 10,030
Default Re: connectivity problem.

Humor me.
Uninstall chrome. All of it.
Run ccleaner. Both the browser cleaner and the reg cleaner.
Reboot.
Download a virgin copy of chrome and install it.
Does the problem continue or has it stopped?
setishock is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2013, 07:18 AM   #10
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 51
Default Re: connectivity problem.

thanks for advice setishock. i will do it now. will be posting the results after.
__________________

wahowee is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0