Go Back   Computer Forums > General Computing > Networking | DNS
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-17-2005, 06:06 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2
Default Client DNS servers resetting

We have just set up a new Windows domain. Our Domain controller, 192.168.42.36, is running Active Directory and our school's DNS server, which points to the main DNS server in our school district (192.168.1.222). Our DHCP server is a Linux box. It is sending out 192.168.42.36 as the DNS server the clients should be using. Whenever we update the ip on the clients, they take the 192.168.42.36 as the DNS server. However, after about an hour, the clients somehow set their DNS server to 192.168.37.2, which is a deprecated server running at the main office. We've looked through all our servers and have no idea where that DNS server could be coming from. Any suggestions as to where that update might originate from?
__________________

exark is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2005, 01:45 PM   #2
Baseband Member
 
adamorris's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 79
Default Re: Client DNS servers resetting

Why not use the static IP's for the DNS. Just input it in the clients. Are there too many to do that? I used to work in a school district so I kinda know how it is. We had lots of computers. How are the other schools set up? Compare it to another school similar. Anymore details or updates?
__________________

adamorris is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2005, 06:59 PM   #3
Beta Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2
Default

Thanks for the suggestion. That is ultimately what we did. Unfortunately, the clients seem to be dropping from the domain and we have no clue as to why. Problems abound. But thanks anyways
exark is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2005, 10:05 AM   #4
Baseband Member
 
adamorris's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 79
Default Re: Client DNS servers resetting

If the clients are being dropped from the DNS then there must be a problem on the server. Not sure what it could be without looking at it myself but hope you get it all worked out.
adamorris is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0